Colaborarea cu Securitatea i-a venit de hac Monei Musca. Conducerea PNL a decis ieri sa-i retraga acesteia sprijinul politic si sa propuna Delegatiei Permanente excluderea ei din partid. Membrii Biroului Permanent Central al PNL s-au reunit ieri

Colaborarea cu Securitatea i-a venit de hac Monei Musca. Conducerea PNL a decis ieri sa-i retraga acesteia sprijinul politic si sa propuna Delegatiei Permanente excluderea ei din partid.

Membrii Biroului Permanent Central al PNL s-au reunit ieri pentru a discuta cazul Monei Musca, deputat liberal, care a recunoscut la sfarsitul saptamanii trecute ca, in 1977, la Timisoara, a semnat, ca profesor, un angajament cu Securitatea. La finalul sedintei de patru ore a venit si decizia luata in unanimitate, prin vot secret, de cei prezenti: retragerea sprijinului politic pentru Mona Musca. De asemenea, la Delegatia Permanenta, care va avea loc peste doua saptamani, conducerea partidului va propune excluderea acesteia din partid.
Purtatorul de cuvant al partidului, Varujan Vosganian, a precizat ca aceeasi decizie va fi luata pentru toti membrii PNL care se vor dovedi ca au semnat angajamente cu fosta Securitate si a adaugat ca, in cazul parlamentarilor, verdictul ulterior al CNSAS va ridica si o problema de natura penala, pentru ca acestia au mintit cand au declarat pe propria raspundere ca nu au colaborat cu Securitatea.
""JENANT"". Vosganian a explicat ca liberalii nu au invitat-o pe Mona Musca la sedinta, pentru ca aceasta s-a exprimat public in ultimele zile, iar BP a luat act de aceste declaratii. Musca va fi insa audiata de Comisia de etica a partidului si va fi invitata la Delegatia Permanenta. ""Am sanctionat azi acest angajament scris"", a subliniat Vosganian. Totodata, acesta a mentionat ca PNL nu se mai simte reprezentat de atitudinea politica a Monei Musca si ca aceasta ""va putea vorbi de acum in Parlament, cu forta de convingere pe care stim ca o are, in nume propriu"". La randul sau, liberalul Marius Oprea a spus ca in luarea deciziei ""a atarnat foarte mult in balanta momentul in care Musca a semnat angajamentul"", precizand ca era vorba despre inceputul anilor a€™70, cand regimul comunist se relaxase. El si-a exprimat surprinderea pentru ca, in atatia ani, Musca nu a facut nici un fel de precizari vizavi de acest ""moment jenant din trecutul ei"". ""Consider greu de inteles semnatura ei de pe Legea lustratiei"", a mai spus Oprea, adaugand ca, poate, Musca ""nu a citit proiectul"", care prevede clar ca cei ce au colaborat cu Securitatea nu pot detine functii publice.
""Conducerea PNL poate lua orice fel de decizie doreste. Singurul lucru pe care am sa-l fac este sa astept decizia CNSAS"", a fost reactia Monei Musca la auzul deciziei luate de colegii sai. Solidari cu Mona Musca, Cristian Boureanu si Theodor Stolojan considera decizia BP o greseala, iar Valeriu Stoica a spus ca decizia conducerii PNL este ""expresia unei dorinte de revansa"".

TRASEUL ""DANEI""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.