La initiativa Patronatului producatorilor si importatorilor de lubrifianti, chimicale si accesorii auto - Lubrichem, a fost elaborat un proiect de hotarare de guvern pentru reglementarea mai clara a gestionarii uleiurilor uzate pe teritoriul Romaniei
La initiativa Patronatului producatorilor si importatorilor de lubrifianti, chimicale si accesorii auto - Lubrichem, a fost elaborat un proiect de hotarare de guvern pentru reglementarea mai clara a gestionarii uleiurilor uzate pe teritoriul Romaniei. Masura este necesara intrucat, potrivit initiatorilor, doar 5% din uleiurile uzate sunt recuperate si gestionate ecologic, restul se deverseaza in natura.
Viitorul act normativ imparte agentii economici in patru categorii - generatori, colectori, transportatori, respectiv procesatori, fiecare dintre acestia avand obligatii specifice. Mai sunt mentionate o serie de indicatii ce vor trebui sa se regaseasca pe etichetele produselor din aceasta categorie (de exemplu: "Acest ulei trebuie predat unui colector dupa utilizare!" sau "Este interzisa amestecarea acestui ulei cu solventi, lichid de frana si lichid de racire").


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.