Minune mare la Sibiu. Mitropolitii Bartolomeu Anania si Laurentiu Streza au sfintit impreuna o biserica, jurindu-se ca nu au fost niciodata certati si ca s-au avut ca fratii, cum le sade frumos unor arhierei. Nici nu se mai pun vorbele aruncate din v
Minune mare la Sibiu. Mitropolitii Bartolomeu Anania si Laurentiu Streza au sfintit impreuna o biserica, jurindu-se ca nu au fost niciodata certati si ca s-au avut ca fratii, cum le sade frumos unor arhierei. Nici nu se mai pun vorbele aruncate din virful toiagului cind s-a impartit in doua Mitropolia Ardealului si nici faptul ca ajunsesera sa plece din tara ca sa nu trebuiasca sa dea ochii unul cu altul la vreo adunare bisericeasca importanta. Nu aceeasi pace domneste in rindurile PNL, care va lua azi in discutie excluderea Monei Musca. In dezbaterea angajamentelor la Securitate s-a introdus si Ion Iliescu. Cei care au avut demnitate n-au semnat, decreteaza el. Ceilalti nu, concluzionam noi. Dupa care a reamintit ca a fost urmarit vreo 30 de ani, ca ajunsese chiar in pozitia de a cere socoteala de la securisti, ca a ajutat oameni de bine cu un pasaport. Si a infierat cu minie proletara deconspirarea, pe care o considera o porcarie, si lustratia, pe care o considera timpenie. De-aia nici nu s-a dus sa-si ceara dosarul. Crezurile lui au inca ecou in mentalul public. Scornicestenii nu-s curiosi sa-si scormoneasca dosarele. Daca vad ca prietenul meu m-a turnat, eu cum mai pot sa-i torn in pahar seara, cind ne vedem la circiuma? Mai bine da-l in Doamne iarta-ma de dosar, ca nu face sa-mi pierd tovarasii de zaibar pentru niste foi ingalbenite. Hai noroc!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.