Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, a cerut, ieri, demisia ministrului Administratiei si Internelor Vasile Blaga (foto), pentru "haosul din administratie". Eugen Nicolicea l-a criticat pe ministrul Blaga ca nu s-a intalnit cu prefectii din tara in vedere
Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, a cerut, ieri, demisia ministrului Administratiei si Internelor Vasile Blaga (foto), pentru "haosul din administratie". Eugen Nicolicea l-a criticat pe ministrul Blaga ca nu s-a intalnit cu prefectii din tara in vederea pregatirii alegerilor anticipate ce se preconizeaza la nivel local, ca efect al intrarii in vigoare a noii legii privind statutul alesilor locali. "Nu stim ca ne pregatim de alegeri anticipate la o parte din primarii si consilii locale, in baza legii 393/2004. La articolul 16 al acestei legi se spune ca prefectul emite un ordin prin care se constata ca primarul si-a pierdut calitatea de ales. Vasile Blaga ar fi trebuit sa aiba o intalnire cu toti prefectii si, in functie de aceste ordine, apoi sa anunte Guvernul si sa pregateasca alegerile", a spus Nicolicea, care a subliniat ca ministrul, "in loc sa-si instruiasca ministrii", numeste ilegal noi prefecti, cum ar fi cazul lui Marius Balu din Mehedinti, desi acesta nu avea calitatea de inalt functionar public. Reprezentantul PSD l-a acuzat pe ministrul Blaga si din prisma activitatii sale privind securitatea frontierelor de stat, care, in opinia sa, sunt "svaiter". "Il avertizez pe ministrul Blaga ca deviza MAI este interzicerea trecerii ilegale a frontierei, nu interzicerea trecerii fara a fi vamuit. El a inlocuit oameni din conducerea ministerului cu experienta in administratie cu ofiteri din Politie, deci in loc sa demilitarizeze Politia a militienizat administratia. Daca nu va lua masuri sa instruiasca prefectii si sa securizeze frontierele voi face o motiune simpla in care sa aratam acest haos din Ministerul de Interne cu consecinta demiterii lui Vasile Blaga", a declarat Eugen Nicolicea. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.