Mona Musca, cea cunoscuta de fosta Securitate cu numele de cod Dana, are probleme de imagine, dupa dezvaluirea trecutului sau care nu a fost nici pe departe atat de anticomunist sau antisecurist cum s-a tot laudat politicianul in ultimii 16 ani. &bd

Mona Musca, cea cunoscuta de fosta Securitate cu numele de cod Dana, are probleme de imagine, dupa dezvaluirea trecutului sau care nu a fost nici pe departe atat de anticomunist sau antisecurist cum s-a tot laudat politicianul in ultimii 16 ani. „Dana“ a reusit sa-si bulverseze colegii din PNL care vedeau in ea o reformatoare a partidului si o luptatoare impotriva „grupului de interese“ din jurul premierului, dar si pe reprezentantii societatii civile, care au tot gratulat-o cu titluri onorifice.

Mona Musca incepe sa plateasca factura neachitata de „Dana“. Dupa ce zilele trecute a recunoscut ca a semnat, in '77, un angajament cu Securitatea, Mona Musca a ramas fara statutul de membru al Societatii Timisoara, primit in 2005. Conducerea Societatii i-a retras acest titlu pe care Musca il castigase tocmai pentru consecventa cu care se oferise sa-i demaste pe fostii colaboratori ai organelor represive. Ea a ramas si fara Premiul „Ion Monoreanu“, obtinut in 2006, dupa ce a initiat Legea lustratiei. Decizia e justificata chiar de punctul 8 de la Timisoara care exclude dintre membrii sai persoanele car e au fost sefi PCR sau au avut orice fel de relatii cu Securitatea. Liberalii din Timis considera fireasca sanctionarea colegei lor, precizand ca Timisoara s-a impus ca un exemplu de moralitate.

Sanctiuni de toamna
Imaginea sifonata a „Danei“ se rasfrange si la nivelul partidului. Liberalii Crin Antonescu si Ludovic Orban au cerut deja excluderea acesteia din partid si retragerea sprijinului politic. Cei doi au aratat ca PNL trebuie sa fie primul care face reforma morala a clasei politice si sa respinga orice compromis cu securistii. De cealalta parte, aripa Stolojan-Stoica incearca o aparare destul de timida, solicitand amanarea oricarei sanctiuni impotriva Monei Musca, pana la verdictul CNSAS. Prezenta „Danei“ de partea asa-zisilor disidenti ai PNL nu mai este in masura sa aduca vreun plus de credibilitate acestora.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.