La patru zile de la dejucarea complotului terorist de amploare, la Londra s-a dat ieri din nou alarma terorista. In plin centrul capitalei britanice, forte de politie impresionabile au fost desfasurate pe principala artera rutiera care face legat

La patru zile de la dejucarea complotului terorist de amploare, la Londra s-a dat ieri din nou alarma terorista.

In plin centrul capitalei britanice, forte de politie impresionabile au fost desfasurate pe principala artera rutiera care face legatura intre centrul orasului si regiunea City. Motivul a constat intr-un pachet suspect lasat parca la voia intamplarii. Pentru circa 30 de minute, politia a tinut intregul perimetru sub observatie.
Acest nou incident confirma ceea ce au avertizat expertii - Marea Britanie este in continuare amenintata de terorism. Potrivit cotidianului The Independent, aproximativ 1.200 de persoane sunt implicate activ in activitati teroriste. Pe de alta parte, ziarul precizeaza ca serviciile secrete au verificat posibilitatea de a procura de pe internet materiale explozive binare, obtinute din amestecul a doua substante. Ele au descoperit ca exista o companie canadiana care vinde astfel de materiale explozibile.
VANATOAREA DE VRAJITOARE. Cea mai socanta dezvaluire facuta ieri de presa britanica se refera la vanatoarea mamelor fanatice, gata sa-si foloseasca copiii pe post de ""transportator"" de bombe. Tabloidul The Sun scrie ca politia londoneza s-a apucat ""sa vaneze"" femei fanatice, dispuse sa se arunce in aer cu propriii copii. Autoritatile si-au declarat ingrijorarea existentei unui numar relativ mare de astfel de mame in toata tara. Surse din cadrul serviciilor secrete declarasera la sfarsitul saptamanii ca in planul terorist care viza aruncarea in aer a mai multor avioane existau si mame pregatite sa isi sacrifice nou-nascutii.
The Sun afirma ca exista temerea ca in celulele retelei Al-Qaida din Marea Britanie s-au infiltrat mame fanatice, dispuse sa devina teroriste kamikaze cu copiii in brate. Tocmai de aceea autoritatile au decis adoptarea unei masuri uimitoare - toate mamele cu bebelusi trebuie sa guste din biberoanele copiilor inainte de a urca in avioane, pentru a dovedi ca nu sunt contaminate. ""Ce poate fi mai surprinzator pentru mentalitatea occidentala decat o femeie pregatita sa se sacrifice impreuna cu copilul ei?"", scrie The Sun, citand un expert in terorism.

ANTRENATI IN PARCURI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.