acum s-au introdus medicamente mai bune, dar fiind mai putine, nu acopera produsele cu care pacientii erau obisnuiti. Dintr-o lista sociala, Comisia de Strategie Terapeutica a facut o lista "ideala". Aceasta va fi analizata de Comisia de Transp
acum s-au introdus medicamente mai bune, dar fiind mai putine, nu acopera produsele cu care pacientii erau obisnuiti. Dintr-o lista sociala, Comisia de Strategie Terapeutica a facut o lista "ideala". Aceasta va fi analizata de Comisia de Transparenta si de Ministerul Sanatatii, care trebuie sa se asigure ca va putea fi sustinuta financiar.
Metoprolol, medicament prescris in bolile cardiovasculare, este in prezent compensat cu 90 la suta, fiind folosit lunar de... 700.000 de persoane. Din septembrie, el trece pe lista B, unde medicamentele sunt compensate cu 50 la suta din pretul de referinta. Singurul medicament pentru aceeasi afectiune ramas pe lista A este un produs mai bun, dar care, fiind mai scump, nu se prea cumpara. In 2005, acesta a fost prescris doar pentru 6.000 de persoane. Cabinetele vor fi luate cu asalt pentru schimbarea terapiei, crede prof. Mircea Cinteza, cardiolog si presedinte al Colegiului Medicilor. Este nevoie de mai multe vizite pentru urmarirea evolutiei, deci aglomeratia la cabinete va creste.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.