in Liban, incepand cu primele ore ale zilei de azi. "Razboiul va lua sfarsit luni, la ora 8 dimineata" (ora locala - n.r.), a anuntat, cu o infatisare epuizata, secretarul general al ONU, Kofi Annan, dupa ce a convenit la telefon asupra momentului in
in Liban, incepand cu primele ore ale zilei de azi. "Razboiul va lua sfarsit luni, la ora 8 dimineata" (ora locala - n.r.), a anuntat, cu o infatisare epuizata, secretarul general al ONU, Kofi Annan, dupa ce a convenit la telefon asupra momentului incetarii focului cu prim-ministri ai Israelului si Libanului. Luptele au continuat insa cu furie, sambata si duminica, trupele israeliene intentionand sa-si asigure astfel, pana cand rezolutia va intra in vigoare, controlul zonei de sud a Libanului, de unde Hezbollah trimite rachetele Katiusa asupra teritoriului israelian.

Israelul se va retrage treptat, dupa desfasurarea trupelor ONU si libaneze
In afara de incetarea focului, Rezolutia 1701 mai prevede:
* Intarirea actualei forte interimare a ONU (UNIFIL), a carei prezenta este mai mult simbolica, astfel incat in final sa cuprinda 15.000 de casti albastre, care sa monitorizeze respectarea incetarii focului.
* Desfasurarea concomitenta de catre Liban in sudul tarii a unui similar de militari, pe masura sosirii trupelor ONU si a celor libaneze, Israelul urmand sa-si retraga propriile efective.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.