In zilele imediat urmatoare atacurilor dejucate de Scotland Yard, bursele au oscilat violent. Daca mai toate activele principalelor companii au pierdut din valoare in prima faza pentru a mai recupera apoi treptat, actiunile firmelor Tesco si Sainsbur
In zilele imediat urmatoare atacurilor dejucate de Scotland Yard, bursele au oscilat violent. Daca mai toate activele principalelor companii au pierdut din valoare in prima faza pentru a mai recupera apoi treptat, actiunile firmelor Tesco si Sainsbury au fost printre cele mai stabile.
Pe toata aceasta perioada, investitorii au considerat acest tip de active drept sigure, putand fi din acest punct de vedere asemanate cu obligatiunile guvernamentale sau aurul.
Astfel, la sfarsitul saptamanii trecute, actiunile Tesco au ajuns la un pret record de 373,25p, in crestere cu 8,25p, informeaza The Guardian. Autorul materialului din cotidianul britanic justifica valoarea actiunilor astfel: "Investitorii au incredere sa cumpere actiuni Tesco. Oamenii tot au sa cumpere conserve de fasole, chiar daca au loc atacuri teroriste".
La randul sau, celalalt gigant de retail, Sainsbury, a fost cotat la 358,75p, in crestere cu 3,75p.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.