In Japonia, cresterea economica a fost de numai 0,8% in al doilea trimestru al 2006, comparativ cu o cifra de 2,7% pentru primul trimestru al anului, informeaza La Tribune. Paul Mortimer-Lee, de la BNP Paribas, comenteaza: "Este un procent usor dezam
In Japonia, cresterea economica a fost de numai 0,8% in al doilea trimestru al 2006, comparativ cu o cifra de 2,7% pentru primul trimestru al anului, informeaza La Tribune. Paul Mortimer-Lee, de la BNP Paribas, comenteaza: "Este un procent usor dezamagitor, dar compozitia cresterii economice este cu mult mai sanatoasa decat ne-am fi asteptat."Rata cresterii este pusa mai ales pe seama consumului domestic, atat la nivel de familii, cat si printre companii. Consumul intern a fost suficient de ridicat incat sa compenseze pierderea cumulata din valoarea actiunilor cotate la Bursa din Tokyo, estimata la 0,2% si care se datoreaza in principal cresterii ratei dobanzii de referinta de catre banca centrala nipona. O alta presiune negativa asupra economiei a fost exercitata de scaderea cheltuielilor publice, dar si aceasta a fost recuperata prin consumul din sectorul privat.
Sporirea consumului intern a avut loc pe fondul scaderii somajului in Japonia, care a atins cifrele cele mai scazute din ultimii opt ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.