O bataie in toata regula a izbucnit sambata in zona Hotelului Flora din Mamaia, intre bodiguarzi din zona si un grup format din mai multe persoane. Alarma a fost data de receptionera de serviciu de la Hotelul Flora si la fata locului au fost dislocat

O bataie in toata regula a izbucnit sambata in zona Hotelului Flora din Mamaia, intre bodiguarzi din zona si un grup format din mai multe persoane. Alarma a fost data de receptionera de serviciu de la Hotelul Flora si la fata locului au fost dislocate echipe operative formate din politisti de diverse specialitati din cadrul IPJ Constanta.

Dupa acest incident politistii au retinut trei bodyguarzi si alte patru persoane din Constanta, care au distrus geamuri si s-au lovit intre ei. Oamenii legii au ridicat un topor, o sabie, o bara metalica, surubelnite, bate, o bara din fier beton si alte arme albe, la fata locului aparand si liderii PSD Constanta, Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean, Radu Mazare, primarul municipiului Constanta, Alexandru Mazare, deputat PSD si administratorul hotelului. Ei au incercat sa musamalizeze bataia si au declarat politiei ca "nu s-a intamplat nimic", desi erau geamuri sparte, multe pete de sange si urmele unor lupte. Printre cei retinuti se numara Ciprian T. si Cristian G., ambii anchetati pentru talharii.
Politia a fost sesizata ca niste indivizi au spart geamurile Hotelului Flora din Mamaia. In urma acestui incident s-a iscat un scandal intre Radu Mazare, primarul Municipiului Constanta, sustinut de presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, si prefectul judetului Danut Culetu.
Mazare acuza ca politia a intervenit tarziu, in timp ce Culetu spune ca Mazare si Nicusor Constantinecu au incercat sa ascunda incidentul. Danut Culetu face referire la declaratiile celor doi cu privire la faptul ca politia nu a actionat in timp util pentru a-i opri pe cei care au atacat hotelul Flora din Mamaia. Mai mult, Prefectul a spus ca, dupa incident Radu Mazare si Nicusor Constantinescu au incercat sa ascunda incidentul.
Prefectul Municipiului Constanta, Danut Culetu a declarat ca politia a fost sesizata de incident iar un echipaj a fost prezent la fata locului in 3 minute, insa cei care au spart gemurile plecasera. Acesta sustine ca imediat au fost incepute cercetarile care au fost insa obstructionate pentru ca si-au facut aparitia Nicusor Constantinescu, Radu Mazare si Sorin Sotinschi. Culetu a mai spus ca are martori ca pot confirma declaratia lui Nicusor Constantinescu care ar fi declarat: "in aceasta unitate hoteliera nu s-a intamplat nimic si nu se da nici o declaratie".
Primarul Radu Mazare a declarat ca si-a declinat responsabilitatea asigurarii ordinii si linistii publice intrucat nu au mai existat fonduri pentru aceasta. Acesta a declarat ca: "Este adevarat ca mi-am declinat responsabilitatea intrucat noi, pana in 2005, inclusiv, am perceput o taxa de siguranta de la toti hotelierii si toti cei care detin active in statiunea Mamaia. Cu ajutorul ei plateam firme de bodyguarzi si suplimentar de gardieni publici in statiune in asa fel incat sa asiguram siguranta turistilor pe plaja, in statiune si siguranta autoturismelor. Nu are nici o legatura politia comunitara care la ora actuala este un fel de gardieni publici fara mari atributii. Gardieni publici avem si noi la primarie. Aceasta taxa si imposibilitatea de a mai pune bodyguarzii in intersectii, pe plaja si peste tot in statiune a fost ridicata de prefect, iar noi nu am mai putut sa asiguram paza cum am facut-o din 2000 pana in 2005".

In prezent, 7 persoane sunt cercetate la politia Municipiului Constanta pentru infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri. Din cercetari reiese ca aceasta actiune nu ar fi fost indreptata catre primarul Radu Stefan Mazare si se pare ca este vorba de reglari de conturi intre doua grupari ale lumii interlope.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.