Politistii din comuna doljeana Melinesti au descoperit 500 mp de sere pe care era infiintata o cultura de Canabis indica, planta din care se extrag substante halucinogene. In gradina casei lui Alexandru Danut Chivu, de 30 de ani, politistii au observ
Politistii din comuna doljeana Melinesti au descoperit 500 mp de sere pe care era infiintata o cultura de Canabis indica, planta din care se extrag substante halucinogene. In gradina casei lui Alexandru Danut Chivu, de 30 de ani, politistii au observat in urma cu aproape o luna doua sere a caror constructie contrasta cu casa darapanata a lui Chivu. Serele erau confectionate din materiale aduse din strainatate de sase metri inaltime pe o suprafata 500 de metri patrati. In data de 10 august politistii din Melinesti ajungand in zona locuintei lui Chivu l-au chemat la poarta pentru a-l intreba din pura curiozitate ce cultiva in acele sere. Sateanul a spus ca flori, moment in care oamenii legii au vazut un individ necunoscut intrand in pivnita casei pentru a se ascunde. Atunci politistii au descins pe proprietatea respectiva si l-au retinut pe necunoscut acesta neopunand rezistenta. Politistii au ramas surprinsi cand au constatat ca necunoscutul era strain. Ulterior s-a stabilit ca acesta, Berger Heindrich Neider, era cetatean elvetian nascut in Norvegia. In interiorul serelor politistii au descoperit o plantatie de canabis la standarde europene. Aceste sere erau irigate si incalzite continuu pentru a putea produce tot timpul anului. Cea mai mare planta de canabis avea 1,25 m si incepuse sa i se definitiveze inflorescenta. In alta parte aveau deja rasadurile pregatite pentru infiintarea noii culturi imediat dupa recoltare. Elvetianul a fost arestat preventiv in baza unui mandat emis pe numele lui pe 11 august a.c., chiar de ziua lui de nastere. Acesta face parte dintr-o retea in care mai sunt implicati doi cetateni romani si un american, pentru a asigura distributia pe piata. Cei trei, neaflandu-se in Romania, au fost dati in urmarire internationala. Cazul a fost preluat de politistii din cadrul DIICOT Dolj. Pana acum nu s-a stabilit cu exactitate cota de participare a lui Chivu la afacere. Elvetianul i-a propus ca in schimbul celor 500 de mp sa-i plateasca contravaloarea porumbului pe care l-ar fi cultivat acolo.

Cannabis pe balcon
Ofiterii antidrog din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Bucuresti s-au sesizat din oficiu ca, pe balconul unui imobil din Bucuresti, se aflau mai multe ghivece cu cannabis, din primele verificari reiesind ca aceasta cultura apartinea cetateanului romano-german B.H.L. In urma perchezitiei domiciliare, a fost depistat 1,3 kg cannabis, in stare de vegetatie, plantele fiind ridicate in vederea cercetarilor.
Ofiterii antidrog, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bucuresti, il cerceteaza pe B.H.L. pentru trafic de droguri de risc, fapta pedepsita cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.