spunea, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul, Vladimir Tismaneanu, presedintele Comisiei pentru Studierea Comunismului. Demascarea celor care au facut mult rau, in urma angajamentelor semnate cu fosta Securitate, a fost indelung amanata,
spunea, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul, Vladimir Tismaneanu, presedintele Comisiei pentru Studierea Comunismului. Demascarea celor care au facut mult rau, in urma angajamentelor semnate cu fosta Securitate, a fost indelung amanata, pentru ca, intr-un final, sa fie amputata printr-o legislatie haotica. Legea actuala ar trebui de urgenta modificata, deoarece sintagma de "politie politica" duce la dispute interminabile si nu rezolva problema deconspirarii. CNSAS trebuie sa aiba rolul de a demasca informatorii, colaboratorii si mai ales ofiterii Securitatii, cei care au pus la cale sistemul represiv si au dat ordinele. CNSAS ar trebui sa nu mai dea calificative, ci, pur si simplu, sa publice numele ofiterilor, colaboratorilor si informatorilor Securitatii in paralel cu publicarea pe internet a dosarelor celor in cauza, pentru ca opinia publica sa ii poata judeca. Trebuie date publicitatii dosarele privind crimele puse la cale de fosta Securitate. Decesele suspecte ale celor trei directori de la "Europa Libera", vanzarile de romani, evrei si nemti in strainatate, relatiile Bucurestiului cu terorismul international, cazul Ursu - sunt doar cateva din dosarele tinute la secret si in ziua de astazi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.