Cetatenii din Europa de Vest incep sa creada ca nu este nevoie de un safari pana in Africa pentru a gasi un turism exotic si vad potentialul turistic al Deltei, a scris publicatia britanica The Sunday Times. Un cetatean britanic isi exprima in "jurna
Cetatenii din Europa de Vest incep sa creada ca nu este nevoie de un safari pana in Africa pentru a gasi un turism exotic si vad potentialul turistic al Deltei, a scris publicatia britanica The Sunday Times. Un cetatean britanic isi exprima in "jurnalul de calatorie" din Delta Dunarii uimirea ca exista un asemenea loc "exotic" atat de aproape de Europa. Autorul articolului vede Delta ca pe un loc salbatic, plin de diverse specii de pasari si de pesti.
Potrivit Sunday Times, companiile turistice din vest incep sa vada Delta ca pe o viitoare destinatie turistica, datorita imbunatatirii transportului si construirii unor noi hoteluri. Autorul isi incheie articolul prin mentionarea faptului ca nu a alocat destul timp pentru a vedea Delta Dunarii, dar ca pana recent, nici nu stia de existenta unui asemenea loc atat de aproape de Europa. Delta Dunarii este in patrimoniul UNESCO inca din 1991 si, potrivit datelor UNESCO, este un monument natural de o valoare universala incontestabila. Delta Dunarii are peste 300 de specii de pasari, 160 de specii de pesti si adaposteste specii rare de animale. In perioada 2007-2013, Romania trebuie sa investeasca 18 miliarde de euro in infrastructura de mediu, doar patru miliarde fiind asigurate din fonduri comunitare, se arata intr-un comunicat al guvernului, emis pe 10 august. Investitiile trebuie sa vizeze, printre altele, dezvoltarea durabila a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.