Mai multe firme care lucreaza la reabilitarea unor drumuri din judetul Bistrita-Nasaud au fost amendate de IPJ pentru deficiente in semnalizarea interventiilor. Trei dintre acestia sunt constructorii angajati in reabilitarea DN 17 care face legatura
Mai multe firme care lucreaza la reabilitarea unor drumuri din judetul Bistrita-Nasaud au fost amendate de IPJ pentru deficiente in semnalizarea interventiilor. Trei dintre acestia sunt constructorii angajati in reabilitarea DN 17 care face legatura intre Transilvania si Moldova, transmite Mediafax. Amenzile au fost acordate pentru deficiente in semnalizarea interventiilor facute in carosabil care pun in pericol circulatia rutiera.
Potrivit comisarului Danila Baciu, de la Serviciul Politiei Rutiere, din cadrul IJP Bistrita-Nasaud, amenzile au fost fiecare in valoare de 500 de lei. Firma israeliana "Assroy", care lucreaza pe tronsonul Tureac - limita cu judetul Suceava - a fost sanctionata pentru nerespectarea conditiilor impuse de autorizatia de construire. In acelasi context a fost amendat un agent economic pentru semnalizarea necorespunzatoare a lucrarilor, care a luat in subantrepriza lucrari ale firmei israeliene. Alte doua amenzi au fost date firmei grecesti "Proodeftiki", care a contractat lucrarile de reabilitare a drumului intre limita cu judetul Cluj si municipiul Bistrita si firmei germane "Geiger", care lucreaza pe tronsonul Bistrita-Valea Bargaului, pentru semnalizarea necorespunzatoare a lucrarilor. Tot pentru deficiente in semnalizarea corespunzatoare a lucrarilor pe carosabil a fost amendata si "Adriana din Ardeal". Reabilitarea si modernizarea DN 17 este asigurata printr-un credit de la Banca Europeana de Investitii si contributia Guvernului Romaniei. Valoarea totala a lucrarilor ce urmeaza a fi executate pana in 2007 de toate cele trei firme este de circa 65 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.