In momente de cumpana politica severa pentru Adrian Nastase, a carui imagine a fost dezbinata de Dosarul „Zambaccian“ si de aparitia ei intr-o fotografie decembrista alaturi de securisti de prim rang,  fostul sef al statului, Ion Il

In momente de cumpana politica severa pentru Adrian Nastase, a carui imagine a fost dezbinata de Dosarul „Zambaccian“ si de aparitia ei intr-o fotografie decembrista alaturi de securisti de prim rang, fostul sef al statului, Ion Iliescu, oxigenat de aerul de la Valenii de Munte, a prins aripi in conferinta extraordinara de ieri si a gasit ocazia sa vorbeasca despre marea desecretizare. De ce a facut-o? O fi uitat ca, desi aproape 3.000 de dosare au fost distruse, iar vreo suta de mii au trecut granita si nici Virgil Magureanu nu mai stie spre unde, profesionistii vechii Securitati au facut microfilme in 6 bucati pentru fiecare dosar „greu“ care trebuia sa dispara? Mai, draga, domnule Iliescu, ati uitat de ele sau n-ati stiut?

Dand din mana ca raposatul Ceausescu pe vremea cand inca mai putea, Iliescu a catalogat ieri activitatea de devoalare a dosarelor Securitatii drept „vanatoare de vrajitoare“, „lectie de pedagogie colectiva“, „manipulare a constiintei publice prin modul in care sunt folosite unele dosare“ etc. Sa plangi, nu alta! Apoi, a trecut la propaganda desueta. Ceausescu zb iera, in decembrie '89, ca agenturile straine fac debandada. De partea cealalta, Ion Iliescu, instalat revolutionar pe ecranul Televiziunii romane libere, urla ca teroristii, „elemente“ ale Securitatii fidele dictatorului Ceausescu, se impotrivesc instalarii unei puteri democratice. Cine a avut dreptate?

Dupa decembrie 1989, Ion Iliescu a mentinut structurile securiste neschimbate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.