Mai putin de o treime din locuintele galatene distruse de Siret anul trecut, in iulie, au fost reconstruite pana in prezent. Mai mult, in unul din cinci cazuri nu s-a pus nici macar temelia noilor case, desi materialele de constructii au fost livrate
Mai putin de o treime din locuintele galatene distruse de Siret anul trecut, in iulie, au fost reconstruite pana in prezent. Mai mult, in unul din cinci cazuri nu s-a pus nici macar temelia noilor case, desi materialele de constructii au fost livrate de mai bine de jumatatede an.
In noaptea de 12 spre 13 iulie 2005, angajatii barajului de la Calimanesti, ce regularizeaza debitul raului Siret, decideau sa goleasca lacul de acumulare, sustinand ca apa stransa pune o presiune prea mare pe constructia hidrotehnica. Unda de viitura formata atunci a provocat in Galati si Vrancea pagube estimate la 2.000 miliarde de lei vechi. 28 de oameni au murit in ambele judete. In Galati, 902 case au fost complet distruse, iar alte 1.000 - avariate. Pana in acest moment, doar 274 de case sunt refacute, 154 neavand pusa nici macar piatra de temelie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.