asemenea "constructie" este doar in faza de proiect, de ani de zile.
- Care este proiectul la care tineti cel mai mult si care sunt cele mai importante proiecte realizate la Turda?
- Modernizarea Salinei si a lacurilor sarate de pe Valea Du
asemenea "constructie" este doar in faza de proiect, de ani de zile.
- Care este proiectul la care tineti cel mai mult si care sunt cele mai importante proiecte realizate la Turda?
- Modernizarea Salinei si a lacurilor sarate de pe Valea Durgaului. Proiectul de 4,5 milioane euro cu fonduri europene a fost aprobat si trecem la faza de licitatie pentru atribuirea proiectului. Ar mai fi refacerea infrastructurii, refaceri trotuare, cai pietonale, spatii verzi, 120 de locuinte sociale, sustinerea unor investitii straine. Am realizat Comunitatea Urbana Turda Aries, Oficiul Prefectural, filiala a Registrului Comertului, centre de colectare a impozitelor in cartiere, pregatim centura ocolitoare.
- Veti candida pentru un nou mandat la conducerea primariei?
- Doar daca voi reusi sa duc la bun sfarsit proiectele din program, turismul, canalizarea din fonduri ISPA, reabilitarea locuintelor colective, refatadizarea cladirilor, modernizarea aprovizionarii cu energie termica, noua zona de agrement.
- Ce importanta acorda turismului strategia de dezvoltare a municipiului?
- Viitorul Turzii este in turism. Proiectul de dezvoltare a Salinei si a Bailor Sarate, de pe Valea Durgaului, prevede constructii hoteliere, pensiuni, cartier rezidential, pentru valorificarea apelor sarate si a namolului. Va fi practic un orasel de circa 5-6 mii de locuitori.
- Ce alte directii de dezvoltare ar putea avea Turda?


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.