Aproximativ 230 kg de cannabis din care s-ar fi castigat un milion de euro a fost confiscat, sambata, din doua sere situate in comuna doljeana Melinesti. Politistii de la Crima Organizata au informatii potrivit carora marfa, de foarte buna calitate,
Aproximativ 230 kg de cannabis din care s-ar fi castigat un milion de euro a fost confiscat, sambata, din doua sere situate in comuna doljeana Melinesti. Politistii de la Crima Organizata au informatii potrivit carora marfa, de foarte buna calitate, urma sa ajunga pe pietele de consum din Elvetia si Germania.
Operatiunea politistilor de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate din Craiova s-a finalizat cu capturarea unei cantitati impresionante de droguri si cu arestarea unui cetatean de origine elvetiana. Potrivit anchetatorilor, cele peste 230 kg de plante din care se obtine marijuana erau crescute in doua sere din comuna Melinesti, judetul Dolj. Serele erau dotate cu cele mai bune utilaje, asa incat plantele ajungeau la maturitate in doar o luna de zile.
Mosbacher Ottmar James, un american in varsta de 39 de ani, si Mosbacher Cristina Verginica, 20 de ani, au fost dati in urmarire generala, iar pe numele elvetianului Neiderberger Heindriech Werner a fost emis mandat de arestare pentru 29 de zile. Cei trei sunt acuzati de constituire de grup infractional organizat si cultivare de plante stupefiante. Din grup mai fac parte alti sapte cetateni despre care politistii spun, dupa primele cercetari, ca se ocupau cu distribuirea drogurilor. Ei risca, fiecare, cate 20 de ani de inchisoare. Anchetatorii au mai precizat ca valoarea plantelor cultivate in serele ultramoderne din Melinesti a fost estimata la aproximativ un milion de euro, pentru ca marfa era de calitate superioara.
Politistii spun ca aceasta este cea mai mare captura de cannabis in cultura, efectuata in acest an in Romania. Deocamdata, oamenii legii nu au reusit sa-l prinda decat pe coordonatorul gruparii de traficanti. Gruparea formata din cetateni straini si romani era bine organizata si pusese pe "picioare" doua sere in care functiona o cultura de cannabis pe 4 stagii de vegetatie. Drogurile ajungeau in Elvetia si Germania, unde erau vandute cu 3.000 de euro pentru fiecare kg.
Si in Capitala, politistii au descoperit o cultura clandestina de cannabis. Un cetatean romano-german este cercetat de ofiterii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Bucuresti pentru trafic de droguri de risc. Oamenii legii spun ca s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, la domiciliul celui in cauza, pe balconul imobilului, se afla mai multe ghivece cu cannabis. La locuinta lui B.H.L, in urma perchezitiei, au fost depistate 1,3 kg cannabis, in stare de vegetatie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.