Situatie ciudata intr-un spatiu expozitional de la malul marii. Cercetatorii Muzeului de Arheologie Callatis din Mangalia si-au mutat birourile printre obiecte de patrimoniu, vechi de mii de ani. Turistii care viziteaza muzeul sunt bulversati sa vada
Situatie ciudata intr-un spatiu expozitional de la malul marii. Cercetatorii Muzeului de Arheologie Callatis din Mangalia si-au mutat birourile printre obiecte de patrimoniu, vechi de mii de ani. Turistii care viziteaza muzeul sunt bulversati sa vada oameni lucrand printre vitrine pline cu exponate, sintetizand pe calculatoare informatiile culese de pe teren.
Trec peste cabluri electrice intinse prin mijlocul salii, asista la spectacolul tehnologiei improvizate la tot pasul. Cei zece angajati mutati printre ruinele civilizatiei au "deturnat" becurile care ar fi trebuit sa lumineze exponatele spre propriile birouri, pentru uz personal. Mutarea-surpriza s-a produs din cauza retrocedarii fostului imobil in care isi desfasurau activitatea arheologii. Dupa un proces care a durat opt ani, cercetatorii s-au trezit in strada si si-au mutat, chiar in sala de expozitie, sase birouri, cu tot cu computerele si hartiile aferente, care sufoca un spatiu oricum mult prea stramt. "Situatia este neplacuta pentru toata lumea. Consiliul Local Mangalia ne-a promis ca ne muta in birouri noi, inca din septembrie, anul trecut.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.