Cumpararea unui apartament intr-un cartier-dormitor nu mai reprezinta o afacere la fel de rentabila ca acum cativa ani, cand preturile mici si chiriile mari asigurau amortizarea rapida a investitiei. Pentru cei cu bani, specialistii recomanda plasame
Cumpararea unui apartament intr-un cartier-dormitor nu mai reprezinta o afacere la fel de rentabila ca acum cativa ani, cand preturile mici si chiriile mari asigurau amortizarea rapida a investitiei. Pentru cei cu bani, specialistii recomanda plasamentele in apartamente de lux sau vile renovate.
O plimbare prin Bucuresti pe traseul Piata Romana bulevardul Dacia, continuand cu Dorobanti, Kiseleff, Herastrau si mergand pana la Baneasa Pipera poate fi pentru multi o adevarata vizionare cu specific imobiliar. Tot mai multe apartamente selecte au inceput sa apara in ultimii ani in aceste zone, pe langa deja cunoscutele vile, cu arhitectura deosebita. Specialistii din domeniul imobiliar spun ca achizitia unei asemenea locuinte este un business cat se poate de rentabil in vederea inchirierii. Intr-adevar, o locuinta de lux cu un pret de aproximativ 200.000 de euro poate fi inchiriata cu o suma de minimum 2.000 de euro/luna, ceea ce inseamna un castig lunar de 1% din valoarea apartamentului. Investitia se amortizeaza in 8-10 ani, dupa care proprietarul ramane cu o locuinta de lux pentru care nu a facut altceva decat sa plateasca un avans minim la banca de 20% din valoare, in momentul achizitiei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.