Scriitorul german Gunter Grass, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura, al carui roman "Toba de tinichea" este considerat o necrutatoare denuntare a nazismului, a facut o declaratie-soc, recunoscand ca, in timpul razboiului, a servit in trupele
Scriitorul german Gunter Grass, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura, al carui roman "Toba de tinichea" este considerat o necrutatoare denuntare a nazismului, a facut o declaratie-soc, recunoscand ca, in timpul razboiului, a servit in trupele SS. Intr-un interviu pentru cotidianul "Frankfurter Allgemeine Zeitung", el a dezvaluit ca a fost recrutat la varsta de 17 ani in randurile Diviziei de tancuri SS Frundsberg, postata in apropierea orasului Dresda.
Inainte se stia despre el doar ca a fost soldat, ca a fost ranit si a fost luat prizonier de catre americani. Interviul a fost publicat in preajma lansarii volumului sau de memorii din perioada razboiului, "Desfacand foile de ceapa". Tacerea pe care a pastrat-o in toti acesti ani este unul dintre motivele pentru care s-a hotarat sa scrie cartea, afirma in interviul sau scriitorul, precizand ca aceasta tacere l-a apasat "profund".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.