Avocatii Victor Ponta si Gheorghita Mateut vor fi luati in discutia reprezentantilor Baroului Bucuresti luni, 14 august. Cazul va fi analizat ca urmare a sesizarii trimise de catre Parchetul instantei supreme. Dar aparatorii lui Ovidiu Tender au
Avocatii Victor Ponta si Gheorghita Mateut vor fi luati in discutia reprezentantilor Baroului Bucuresti luni, 14 august.

Cazul va fi analizat ca urmare a sesizarii trimise de catre Parchetul instantei supreme. Dar aparatorii lui Ovidiu Tender au fost criticati si de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru comportamentul pe care l-au avut in incercarea de a obtine eliberarea din arest a clientului lor. CSM i-a gasit pe cei doi avocati ca obstructionisti ai actului de justitie, motiv pentru care a dispus sesizarea Comisiei de Disciplina a Baroului Bucuresti. Decanul Baroului, Cristian Iordanescu, a apreciat ca inspectorii CSM trebuiau sa se limiteze doar la analizarea comportamentului magistratilor, dar a spus ca asteapta sa primeasca sesizarea de la CSM. Cei doi avocati au acuzat CSM de partinire, ba chiar de complicitate ""la niste abuzuri groaznice"" si nu au exclus apelarea la foruri internationale. Potrivit notei Inspectiei Judiciare, pentru judecatori s-a propus sesizarea Comisiei de Disciplina a CSM, iar pentru avocati, cea a Baroului.
VALIDARE. Magistratii Tribunalului Bucuresti au validat ieri convorbirile telefonice care l-au incriminat pe omul de afaceri Ovidiu Tender, acuzat in dosarul ""Rafo-Carom"", de comiterea mai multor infractiuni economice. Certificarea acestei probe reprezinta doar o formalitate pentru incheierea urmaririi penale si s-a facut la propunerea reprezentantilor Parchetului Instantei Supreme. Avocatul acuzatului, Marius Manolache, a precizat ca este vorba despre convorbirile dintre Tender si expertul din dosar, Cristian Bejinariu, cel caruia Tender i-ar fi oferit suma de 200.000 de dolari pentru a obtine concluzii favorabile. Expertul a fost sanctionat cu mustrare de Corpul Expertilor Contabili din Romania, pentru dezvaluirea de informatii confidentiale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.