Steaua a plecat ieri dimineata spre Liege, la bordul unui charter, de pe Aeroportul "Henri Coanda", din lot facand parte si trei fotbalisti care se confrunta cu probleme de sanatate: Carlos Alberto Fernandes, Vasilica Cristocea si Gigel Coman. Portar
Steaua a plecat ieri dimineata spre Liege, la bordul unui charter, de pe Aeroportul "Henri Coanda", din lot facand parte si trei fotbalisti care se confrunta cu probleme de sanatate: Carlos Alberto Fernandes, Vasilica Cristocea si Gigel Coman. Portarul portughez Carlos, care a suferit o entorsa la glezna stanga inaintea meciului cu ND Gorica, din mansa secunda a turului II preliminar, si mijlocasul Vasilica Cristocea, lovit la glezna in partida cu Univ. Craiova, din etapa a 2-a a Ligii I sunt incerti pentru partida cu Standard. O decizie in privinta utilizarii portarului portughez va fi luata cu putin timp inainte de meci. La randul sau, mijlocasul Gigel Coman a revenit dupa entorsa suferita in partida cu Rapid, din Supercupa Romaniei, el facand un tratament de recuperare la Bologna. In schimb, atacantul Victoras Iacob nu a facut deplasarea la Liege, urmand sa fie supus unei interventii chirurgicale la genunchiul drept, in urma unei accidentari suferite in partida cu Univ. Craiova. Un alt absent este capitanul Mirel Radoi, aflat la Bologna, in perioada de recuperare dupa ce a fost operat tot la genunchiul drept. Presedintele CA al FC Steaua, Gigi Becali, si managerul general Mihai Stoica nu au plecat cu delegatia stelista, urmand a ajunge la Liege fie aseara, fie in cursul zilei de astazi. Aseara, de la ora 19, antrenorul Cosmin Olaroiu (foto), insotit de doi dintre fotbalistii stelisti, urmau sa sustina o conferinta de presa (regula obligatorie a UEFA pentru aceasta faza a competitiei), chiar daca ieri, la plecarea din Capitala, "militarii" n-au facut declaratii, fiind in continuare in "silenzio stampa". Tot aseara, de la ora 20, Olaroiu urma sa conduca antrenamentul oficial al ros-albastrilor.
Boskamp nu mizeaza pe Onyewu
Daca stelistii nu vorbesc cu presa, antrenorul lui Standard, olandezul Johan Boskamp, are alta tactica. Acesta a lasat liber antrenamentul de ieri al echipei sale ("Doar nu suntem la Gestapo, sa inchidem portile!") si a anuntat ca fundasul american Oguchi Onyewu nu va juca in aceasta seara, avand inca mari dureri dupa o accidentare. Onyewu a mentionat ca luni a facut primul antrenament normal dupa mult timp, dar ca a resimtit dureri la glezna.
Alti absenti pentru meciul cu Steaua sunt Sergio Conceicao, suspendat, si Igor de Camargo, accidentat. Site-ul oficial al gruparii belgiene se intreaba in ce stare de spirit se afla echipa inainte de meciul de astazi, dupa ce a inceput campionatul cu doua infrangeri, 1-2 in deplasare cu Lokeren si 1-2 acasa cu RSC Charleroi. "Standard poate juca si altfel. Este alta competitie, se afla in aceeasi situatie ca inaintea deplasarii la Lokeren, pentru prima etapa de campionat. Intr-un mare dubiu. Pentru ca intre Lokeren si Steaua nu se poate face comparatie. Dar in fotbal mereu apar surprize", a scris site-ul clubului din Liege, care a publicat si o declaratie a antrenorului stelist Cosmin Olaroiu, prezent vinerea trecuta la meciul Standard - Charleroi, scor 1-2, din etapa a 2-a a campionatului Belgiei "Este o atmosfera frumoasa pe stadionul din Liege, este adevarat. Standard are suporteri frumosi, dar nu se poate vorbi de o atmosfera insuportabila. Am jucat adesea pe stadioane fierbinti. Iar la Bucuresti, Standard va juca in fata a 50.000 de suporteri", a spus Olaroiu. Ziarul "Sportwereld" a notat ca dupa infrangerile suferite in campionat, "nimeni nu da un cent" pe victoria lui Standard in confruntarea cu Steaua. Sursa citata ii atentioneaza pe jucatorii belgieni sa fie atenti in teren, deoarece arbitru va fi rusul Valentin Ivanov, "campionul cartonaselor la Cupa Mondiala 2006". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.