Hai sa dam mana cu mana! Medicul Tanasescu poate scapa cu ajutorul confratilor, prin pensionare pe caz de boala. Ii lipsesc doar cåteva zile. Doctorul care i-a dat biletul de iesire din penitenciar lui Hayssam cu ajutorul unor inchipuite metas

Hai sa dam mana cu mana! Medicul Tanasescu poate scapa cu ajutorul confratilor, prin pensionare pe caz de boala. Ii lipsesc doar cåteva zile. Doctorul care i-a dat biletul de iesire din penitenciar lui Hayssam cu ajutorul unor inchipuite metastaze nu s-a prezentat nici ieri, la a cincea citare, in fata Comisiei de Disciplina a Administratiei Nationale a Penitenciarelor

Forest Gump. Medicul fuge incontinuu, cu succes, de ancheta, „dopat“ fiind cu acte care spun ca ar fi grav bolnav. In aceasta perioada insa, Tanasescu a aparut pe ecrane fara jena, ca sa-si pledeze „nevinovatia“. Timpul curge in favoarea sa. Au trecut 90 de zile. Va intra in comisia medicala si apoi il asteapta pensia. El scapa astfel de sanctiunea disciplinara. Il ajuta si legea care spune ca a lipsit justificat de la serviciu

Dupa 20 de ani. Singura posibilitate de a mai fi tras la raspundere tine de ancheta penala. Parchetul a fost sesizat cu privire la falsul si uzul de fals facute pentru Hayssam de Tanasescu. Dar ce folos? Parchetul inca doarme. Iar Colegiul Medicilor viseaza, in loc sa cerceteze cåt de reale s unt diagnosticele sirianului si ale „salvatorului“ sau, Tanasescu. Asadar, asteptam, asteptam, asteptam!

Stupid people. Disparitia lui Hayssam, imbolnavirea doctorului Tanasescu, trasul de timp in anchetele deschise in aceste cazuri demonstreaza ca cineva isi bate joc de noi. Ca totul a fost un plan bine ticluit. De aceea „Gardianul“ solicita analiza ADN-ului de pe lamelele de laborator, pentru a certifica daca tumora din care s-au recoltat probe chiar ii apartine lui Hayssam. Avem si o sugestie: sa fie trimise in strainatate

Adina Anghelescu

Medicul curant al lui Hayssam are un plan: pensionarea pe caz de boala cu sprijinul colegilor de breasla!

Intrebare de baraj pentru medicul Tanasescu: Ce te doare, doctore?

Au trecut 90 de zile de cand medicul de „celula“ al sirianului Omar Hayssam, Constantin Tanasescu, se afla in concediu medical. Cand acasa, cand la televizor, cand internat, cand in tratament ambulatoriu! Iata ca a venit si salvarea totala de sanctiunea disciplinara: comisia de pensionare pe caz de boala. Bolnav cu repetir: aceasta este motivarea, unica de altfel, a absentei acestuia de la spitalul Penitenciar Rahova si din fata Comisiei de disciplina. Pentru a cincea oara, medicul Tanasescu obstructioneaza ancheta disciplinara prin lipsa „justificata“. Toata aceasta situatie creata contureaza existenta unei premeditari. De ce afirmam acest lucru? Pentru ca, din data de 8 mai, acesta se afla in concediu medical, pe care si l-a tot prelungit si a avut grija sa trimita „dovada“ la Penitenciarul Rahova, acolo unde e locul lui de munca. Inca.

Adina Anghelescu,Andi Topala

In actele medicale pastrate cu sfintenie de conducerea Penitenciarului reiese ba ca ar fi fost operat, ba ca e bolnav grav si ca se afla acasa, sub tratament. Dupa care, apare cu prelungiri. Ultimul document de acest gen fusese eliberat pana in data de 5 august. Numai ca, asa cum a fost probabil invatat de propria-i experienta medicala, acesta a anuntat ca se afla iar internat si ca va aduce noua dovada mai tarziu. Dovada pensionarii. Punem pariu?
Metastaze nu erau! Dar pe lamela o fi fost din tumora lui Hayssam?

Momentul in care medicul Constantin Tanasescu a intrat in concediu medical s-a consumat la cateva zile dupa ce Gardianul sesizase opinia publica si autoritatile cu privire la nelegalitatea actului eliberat de acesta. Aratam ca acest act a ajuns in mana lui Omar Hayssam fara a mai trece, cum cerea regulamentul, pe la conducerea penitenciarului Rahova, singura care putea elibera catre instanta sau catre solicitant un astfel de document. Cu toate ca aceasta hartie in care medicul Tanasescu mentionase existenta unor metastaze, printr-o adenopatie, la pacientul-inculpat Omar Hayssam fara a avea vreun suport de analiza histopatologica din care sa reiasa acest diagnostic, toate expertizele realizate pe lame au infirmat acest fapt.

Conform datelor aflate de noi, tumora extirpata nu prezenta nici un ganglion metastatic. Directorul Spitalului Penitenciar Rahova, Adrian Mocanu, ne-a declarat ca in momentul operatiei, tumora nu prezenta nici un ganglion metastatic. Tot directorul Mocanu ne-a confirmat ca piesa cu ganglionii din regiunea abdominala „a fost trimisa la trei laboratoare, la INML si la alte doua, din Bucuresti. S-a confirmat existenta tumorii-mama, dar nu s-a confirmat existenta vreunui ganglion“.

In ce-l priveste pe Hayssam si pe cei care
si-au dat mana pentru ca el sa fie „pe moarte“, toata nebunia a plecat de la Institutul Oncologic care a trimis o adresa catre penitenciar ca sa se vada daca nu cumva ar fi aparut metastaze la inculpatul sirian. Acest fapt poate fi catalogat drept exces de zel. Pe de alta parte, tot Institutul Oncologic a fost cel care a cerut un fel de contraexpertiza care a fost realizata de un profesor de anatomie patologica. Acesta a certificat natura maligna a tumorii si absenta metastazelor. Pentru ca noi am ajuns, in cazul Hayssam, precum Toma necredinciosul, solicitam autoritatilor ca, pe parcursul anchetei penale ce se deruleaza in privinta falsului realizat de medicul Constantin Tanasescu, sa se faca testul ADN de pe „materialul“ supus expertizei histopatologice. Pentru ca este posibil sa aflam ca, de fapt, tumora de pe lamele de laborator apartinea cuiva cu acest diagnostic si, in nici un caz lui Omar Hayssam. Si, pentru ca tot acest lant „medical“ a devenit susceptibil de complicitate, foarte bine ar fi ca acest test ADN pe lamele ramase la laborator sa fie efectuat in strainatate, pentru a nu mai exista alte semne de intrebare. Chiar daca plateste statul roman. In fond, merita.

Strategia lui Tanasescu a fost una previzibila!
Care a fost planul medicului Constantin Tanasescu pentru a scapa din ghearele Comisiei de disciplina instituita la nivelul Penitenciarului Rahova? Mai intai, s-a imbolnavit subit. S-a internat la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne, „GEROTA“, si de acolo a tot primit prelungiri pana a ajuns in data de 5 august. La aceasta data s-au implinit si cele 90 de zile de concediu medical. Conform legii, Tanasescu va intra pe o comisie de specialitate a spitalului, care se va intruni pentru a concluziona daca acesta mai este apt de munca sau nu. Apoi, el va intra pe alta comisie, cu propunere de pensionare pe caz de boala. Aceasta a fost premeditarea de a iesi „basma curata“ a medicului curant al lui Hayssam. Pentru ca tot legea este cea care l-a facut scapat pe Tanasescu.

Capacul de la 'oala>> doctorului de penitenciar
Articolul 63 alin. 2 din Legea 23/2004 stipuleaza ca „sanctiunea disciplinara poate fi aplicata numai dupa efectuarea cercetarii prealabile a faptului ce constituie abatere disciplinara savarsita de un functionar public in cauza si audierea acestuia de catre comisiile prevazute de art. 67 (n.r. - comisiile de disciplina). Pe de alta parte, articolul 29 alin. 3 din aceeasi lege arata ca „lipsa nejustificata a persoanei citate nu impiedica desfasurarea sedintelor Comisiei de disciplina daca citarea s-a facut cu respectarea cerintelor prevazute de art. 24“. Ca atare, pentru ca medicul Tanasescu a fost acoperit de maldarul de certificate de concediu medical, lipsa acestuia este considerata justificata. Iata de ce Comisia de disciplina nu a putut sa isi incheie ancheta si sa-l sanctioneze pe medic.

In alta ordine de idei, ne intrebam ce pazeste Colegiul Medicilor, de vreme ce este vorba in ecuatia Tanasescu-Hayssam si de implicarea altor medici, a unor suspiciuni de diagnostic atat la sirian, cat si la actualul pacient de la Spitalul „Gerota“?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.