Tzahal a dat publicitatii inregistrarea interogatoriului unui membru Hezbollah, Hussin Ali Suleiman, care a participat, la 12 iulie, la rapirea celor doi militari israelieni, relateaza cotidianul ebraic Yediot Aharonot. "Rolul meu a fost sa opresc ta
Tzahal a dat publicitatii inregistrarea interogatoriului unui membru Hezbollah, Hussin Ali Suleiman, care a participat, la 12 iulie, la rapirea celor doi militari israelieni, relateaza cotidianul ebraic Yediot Aharonot. "Rolul meu a fost sa opresc tancul care trebuia sa vina pentru a-i urmari pe rapitori", a afirmat Suleiman, in varsta de 22 de ani, comandantul unitatii antitanc a Hezbollah. Tanarul a oferit in mod voluntar informatii care au adus lamuriri asupra unor chestiuni legate de Hezbollah si de legaturile Siriei si Iranului cu evenimentele din regiune. Acesta a descris rolul pe care l-a avut in rapire, fara a furniza detalii despre soarta soldatilor rapiti. El a precizat ca nu cunoaste detalii privind intreaga operatiune, dar a recunoscut ca era constient de planurile de rapire.
Conform unui oficial de rang inalt din cadrul fortelor armate israeliene, la rapire au participat "cateva zeci" de militanti Hezbollah, membri ai unitatii care opereaza la sud de raul Litani. Caseta prezentata de televiziunea israeliana fusese, in mod evident prelucrata, multe dintre raspunsurile tanarului fiind taiate in mijlocul propozitiei, au sesizat agentiile internationale de presa. Suleiman prezenta aparente urme de rani faciale. Israelul a anuntat capturarea militantului Hezbollah duminica, fara a conferi detalii privind circumstantele acestei operatiuni. O a doua inregistrare video il prezinta pe Suleiman in custodia militarilor israelieni, pe campul de lupta, avand mainile legate si ochii acoperiti. In inregistarare, prizonierul relateaza ca a devenit membru al Hezbollah la varsta de 15 ani si ca a participat la patru runde de antrenament, ininte de a fi angrenat intr-o misiune de rapire a unor militari israelieni. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.