In urmatorii cinci ani, muzica descarcata in telefonul mobil va aduce venituri de 14 miliarde de dolari. Tonurile de apel produc in prezent peste 80% din acest tip de venituri, dar cota lor va scadea foarte mult. Coloritul tonurilor de apel fascin
In urmatorii cinci ani, muzica descarcata in telefonul mobil va aduce venituri de 14 miliarde de dolari. Tonurile de apel produc in prezent peste 80% din acest tip de venituri, dar cota lor va scadea foarte mult.

Coloritul tonurilor de apel fascineaza milioane de utilizatori de telefoane mobile si ii face sa ""uite"" de sumele de bani pe care le varsa in conturile operatorilor de telefonie. In momentul de fata, 81% din totalul muzicii descarcate in telefonul mobil este reprezentat de tonuri de apel. Dar o data cu raspandirea telefoniei 3G, aparitia portalurilor complexe, disponibilitatea terminalelor cu mp3 player, a inceput sa apara download de melodii full-track. Si daca partea de ""entertainment"" influenteaza si industria telecomunicatiilor, asteptarile financiare pe acest domeniu sunt din ce in ce mai mari. Potrivit unui raport Juniper Research, pana in 2011, veniturile aduse de muzica descarcata in mobil vor ajunge la 14 miliarde de dolari. Zona Asia Pacific va contribui cu 40% la aceste venituri, Europa 27%, America de Nord 18%, iar restul lumii va insemna 15% din suma.
PREFERINTE. In urmatorii cinci ani se va modica substantial raportul tonuri de apel-melodii ful-track, sunt de parere analistii Juniper. Procentul adus de sonerii, in totalul muzicii descarcate pe mobil, va scadea pana la 51%, in timp ce melodiile intregi vor creste de la 9 procente la 32%.
Un alt raport legat de tonuri de apel a fost realizat si de Telephia. In prezent, tonurile reale reprezinta 76,4% pe acest segment ""muzical"", in timp ce soneriile polifonice reprezinta 12%. In ultimul an, pentru realtones s-a inregistrat o crestere de 22%, in timp ce tonurile polifonice au scazut cu aproximativ 60%.
""Nu este o surpriza faptul ca oamenii prefera tonurile reale in defavoarea soneriilor polifonice. Este vorba de un alt format, o calitate superioara, asa cum s-a intamplat cu casetele dupa aparitia CD-urilor"", a declarat Kanishka Agarwal, vice-presedinte Telephia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.