PNL nu va face nici cel mai mic gest de rupere sau de tradare a Aliantei si spera ca nici PD sa nu recurga la un astfel de gest, a promis ieri premierul Tariceanu. "Mesajul meu e foarte clar catre colegii din PD: nu PNL va fi acela care va face cel m
PNL nu va face nici cel mai mic gest de rupere sau de tradare a Aliantei si spera ca nici PD sa nu recurga la un astfel de gest, a promis ieri premierul Tariceanu. "Mesajul meu e foarte clar catre colegii din PD: nu PNL va fi acela care va face cel mai mic gest de rupere a Aliantei. PNL nu va trada Alianta si sper ca nici PD sa nu o faca", a spus primul-ministru, citat de Mediafax. "Avem un mandat, un agajament electoral, si cer colegilor mei democrati si liberali sa isi asume acest mandat. E pacat ca toata aceasta tendinta, aceasta atractie pe care Romania o reprezinta pentru investitii, sa se piarda din cauza unor jocuri politice si a unei instabilitati. Acesta este drumul pe care vreau sa mergem in continuare si le cer tuturor sa nu fuga de responsabilitati. Vreau sa contribuim cu totii, si numai impreuna, la consolidarea acestor tendinte care pot reprezenta un real succes", a perorat Tariceanu.
Premierul se delimiteaza de Patriciu
Declaratiile lui Dinu Patriciu referitoare la PSD nu reprezinta punctul de vedere al PNL, acesta fiind un simplu membru de partid, a spus Tariceanu, aceasta fiind prima pozitie oficiala a premierului vizavi de subiect. "Motivul pentru care el (Dinu Patriciu n.r.) sau Valeriu Stoica nu se mai bucura de sustinerea partidului este tocmai aceasta pozitionare in favoarea PSD", a spus Tariceanu.
Patriciu vrea cu PSD
Patriciu a declarat recent, intr-o emisiune telivizata, ca face un serviciu conducerii PNL sustinand ideea aliantei cu PSD, pentru ca, in alte conditii, PD se va alia cu PSD "mai devreme sau mai tarziu". Patriciu a sustinut ca printr-o alianta cu social-democratii lui Geoana, PNL va ajunge "cu adevarat" la guvernare. "Doresc sa aduc PNL cu adevarat la guvernare. Astazi PNL face parte din guvernare, dar, din pacate, nu este o guvernare liberala. Cu PSD s-ar putea...", a insistat omul de afaceri. El a mentionat ca, sustinand alianta cu PSD, si-a "dat cu parerea" in calitate de persoana privata, dar ca este foarte bine ca ideea a fost pusa in discutie. "Romania are nevoie de o asociere puternica la guvernare, nu de conflict, ci de consens", a subliniat el. Intrebat daca ideea aliantei cu PSD nu deserveste imaginii PNL si prietenului sau, Calin Popescu Tariceanu, Patriciu a raspuns: "Le dau ocazia sa se delimiteze de aceasta idee". De asemenea, el s-a aratat dispus sa isi dea demisia in cazul in care conducerea partidului s-ar considera prejudiciata de ideea de alianta cu PSD. "Eu consider ca le fac un mare serviciu (conducerii PNL, prin sustinerea ideei de alianta cu PSD - n. red.) pentru ca altfel se aliaza PSD cu PD, mai devreme sau mai tarziu", a spus Patriciu. El a specificat ca in politica nu joaca cu nimeni si ca este si va ramane un liberal. "In politica germana, dupa un conflict colosal intre cele doua blocuri, dupa alegeri, la doua luni, in care s-au injurat in parte, s-au impacat si au facut un Guvern de alianta, pentru ca Germania avea nevoie", a spus Patriciu in sprijinul ideii sale. El a mai dat si exemplul lui Viktor Ianukovici, care a devenit premier al Ucrainei, dupa ce a fost in conflict cu presedintele Viktor Iuscenko.
Antonescu nu exclude un mariaj cu PSD
Liderul deputatilor PNL Crin Antonescu a marturisit ieri ca este posibil ca foarte multi liberali sa accepte pe viitor o alianta cu PSD. El a insistat insa ca, persoanl, nu este un adept al viziunii expuse de Dinu Patriciu. "In acest moment, viziunea unei guvernari PNL-PSD este izolata in partid dar s-ar putea ca tot mai multi sa o impartaseasca, peste un timp", a spus el, citat de NewsIn.
Stoica: Liderii PNL testeaza reactia partidului
Liderii PNL si-au construit o strategie ale carei obiective sunt testarea reactiei partidului fata de o schimbare a aliantei cu PD cu una cu PSD si discreditarea liderilor rezistentei fata de "orientarea" Patriciu-Tariceanu-Olteanu, a declarat ieri fostul presedinte al PNL Valeriu Stoica, transmite Mediafax.
Stoica considera ca liberali precum Dinu Patriciu si Crin Antonescu doresc "o dezbatere reala" in partid pe tema aliantelor politice si, din acest punct de vedere, pozitia lor este "mai limpede" decat a presedintelui PNL Calin Popescu Tariceanu. "Este tocmai ceea ce am cerut eu si prietenii mei politici de mai multa vreme", a remarcat Stoica. In consecinta, Dinu Patriciu nu trebuie sanctionat pentru declaratiile referitoare la apropierea de PSD ci, "dimpotriva, chestiunea trebuie dezbatuta, pentru a se vedea daca majoritatea PNL doreste pastrarea aliantei cu PD sau doreste o noua alianta PNL-PSD", crede fostul presedinte liberal.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.