Premierul Calin Popescu Tariceanu a ales, mai nou, o alta cale prin care isi anunta proiectele pentru viitor. In locul purtatorului de cuvant, primul-ministru comunica prin interviuri de agentie. Saptamana trecuta, in plin scandal legat de legile sig
Premierul Calin Popescu Tariceanu a ales, mai nou, o alta cale prin care isi anunta proiectele pentru viitor. In locul purtatorului de cuvant, primul-ministru comunica prin interviuri de agentie. Saptamana trecuta, in plin scandal legat de legile sigurantei nationale si disparitia lui Hayssam, premierul a ales sa vorbeasca despre aceste lucruri prin intermediul agentiei Mediafax. Ieri, situatia s-a repetat. La cateva ore dupa ce l-a nivelul coalitiei s-a convenit asupra reducerii numarului de secretari de stat, primul-ministru a ales aceeasi cale pentru a anunta ca mai are si alte planuri de restructurare. Desfiintarea Cancelariei premierului, transferul unor autoritati in coordonarea ministerelor sau a Parlamentului si trecerea societatilor comerciale din subordinea ministerelor in portofoliul AVAS, sunt cateva dintre proiectele pe care Tariceanu le are in vedere pentru perioada urmatoare.
"Este foarte posibil ca aceasta Cancelarie sa se desfiinteze. Vor mai fi o serie de structuri care vor functiona in subordinea primului-ministru, intr-un aparat suplu, simplu si eficient. Vreau ca exemplul personal sa serveasca tuturor colegilor de Cabinet, pentru a trece peste considerente de ordin subiectiv si a continua restructurarea prin descentralizare", a spus Tariceanu. Premierul liberal a fost criticat in repetate randuri ca nu doreste restructurarea Executivului. Cei mai virulenti au fost democratii. Acestia i-au atras atentia premierului ca si-a incalcat cuvantul si nu a schimbat structura Guvernului asa cum a promis dupa castigarea alegerilor. Iar in momentul in care Tariceanu a anuntat un plan concret pentru reducerea numarului de secretari de stat, pentru fiecare minister in parte, Radu Berceanu l-a sfatuit sa inceapa aceasta actiune cu posturile din Cancelarie.
Tot ieri, primul-ministru a anuntat ca in ceea ce priveste societatile comerciale aflate in coordonarea ministerelor, acestea vor fi transferate in patrimoniul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), pentru a fi privatizate.
"Nu vad de ce societatile comerciale trebuie sa ramana in continuare la nivelul ministerelor, pentru ca ministerele trebuie sa elaboreze politici, nu sa fie structuri de gestiune economica", a afirmat premierul. Vizat este ministrul PC, Codrut Seres, intrucat MEC este singurul minister care mai detine in subordine astfel de societati comerciale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.