E cea mai mare si reprezentativa dintre bibliotecile Romaniei. Doar 10% din fondul ei de carte este accesibil publicului. Depozitele BNR sunt impartite in 13 sedii diferite. La o noua cladire pentru Biblioteca Nationala a Romaniei se lucreaza de 16 a
E cea mai mare si reprezentativa dintre bibliotecile Romaniei. Doar 10% din fondul ei de carte este accesibil publicului. Depozitele BNR sunt impartite in 13 sedii diferite. La o noua cladire pentru Biblioteca Nationala a Romaniei se lucreaza de 16 ani; nu a fost terminata nici pana azi, desi intre timp era cat pe ce sa devina sediu al Guvernului Romaniei.
Directorul general al BNR, Dan Ioan Erceanu, a fost dat afara din functie o data de pesedisti, a doua oara de liberali. Pe vremea Guvernului Nastase, concedierea l-a transformat intr-un erou al rezistentei la coruptie, dar acum, de ce-ar vrea guvernarea Aliantei sa scape de Erceanu? Care e miza? Cine si de ce vrea sa puna mana pe Biblioteca? E vorba de banii care vor veni incepand de anul viitor sau de investitiile imobiliare facute pentru BNR? A incalcat conducerea Bibliotecii Nationale legea sau e doar un conflict de putere?
In ultimii ani, am auzit de BNR doar cand mai aparea un subiect de scandal. Biblioteca Nationala a Romaniei e un patrimoniu care-i priveste pe toti cetatenii tarii, oricat de neavizati vor fi fiind ei in stricte chestiuni de biblioteconomie. Iar ea se duce, cu fiecare scandal in plus, de rapa.
Daca va pasa ce se intampla cu Biblioteca Nationala, daca aveti ceva de transmis celor care-i decid viitorul, ziarul ZIUA va pune la dispozitie o adresa de mail: dezbatere_biblioteca@yahoo.com. Speram ca ea va functiona ca un spatiu pentru dezbaterea publica despre BNR de care autoritatilor culturale pare a le fi frica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.