Dupa ce peste 240 de universitari vor functiona, de la 1 octombrie, ilegal, deoarece nu au prezentat diploma de doctorat, iata ca un nou scandal se contureaza in invatamantul superior: 88 de rectori nu au reactualizat, potrivit legii, declaratiile p

Dupa ce peste 240 de universitari vor functiona, de la 1 octombrie, ilegal, deoarece nu au prezentat diploma de doctorat, iata ca un nou scandal se contureaza in invatamantul superior: 88 de rectori nu au reactualizat, potrivit legii, declaratiile privind colaborarea cu fosta Securitate.

Invatamantul superior din Romania se afla intr-un nou impas. Acest aspect a fost dezvaluit de Uniunea Studentilor din Romania care a depus luni, la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), o lista cu rectorii universitatilor de stat si particulare acreditate pentru a fi verificati daca au facut politie politica. „Pe lista se afla 56 de rectori ai universitatilor de stat, dar si 32 de rectori ai universitatilor particulare acreditate“, asa cum a precizat George Paduraru, presedintele Uniunii Studentilor din Romania. In acest caz, studentii au mirosit ceva si drept urmare au cerut sprijinul institutiei abilitate. Insa lucrurile sunt mult mai complicate, deoarece rectorii in cauza nu au reinnoit declaratiile in cauza potrivit noilor reglementari l egislative, intrate in vigoare inca din 27 februarie 2006, iar Ministerul Educatiei nici macar nu s-a sinchisit sa semnaleze acest aspect. Asadar, alegerile de rectori s-au desfasurat incepand cu luna martie si pana la sfarsitul anului 2004. In baza adresei nr. 24.714/21.01.2004, Directia Generala a Invatamantului Superior din cadrul Ministerului Educatiei anunta conducerile universitatilor urmatoarele: „In vederea confirmarii rectorului ales, prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii, dosarul va cuprinde in ordine urmatoarele documente: raport de activitate, procesul-verbal al sedintei, programul managerial al noului rector, curriculum vitae, copie dupa Cartea de Munca, declaratia prevazuta de Legea 187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii ca politie politica“.

Rectorii fug ca dracul de tamaie
Evident ca in 2004 toti rectorii au depus aceste declaratii pentru a primi confirmarea ministrului in functii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.