Reprezentantii PNL din Cabinetul Tariceanu vor solicita in sedinta de Guvern de astazi modificarea proiectelor legii informatiilor si contrainformatiilor si Statutului ofiterului de informatii, astfel incat ofiterii serviciilor secrete, aflati sub ac
Reprezentantii PNL din Cabinetul Tariceanu vor solicita in sedinta de Guvern de astazi modificarea proiectelor legii informatiilor si contrainformatiilor si Statutului ofiterului de informatii, astfel incat ofiterii serviciilor secrete, aflati sub acoperire, sa nu mai fie folositi nici in cadrul organizatiilor mass-media. Purtatorul de cuvant al liberalilor, seantorul Varujan Vosganian a declarat ieri ca urmarirea activitatii jurnalistilor este inacceptabila. "Liberalii vor initia acest demers pentru ca este inacceptabila folosirea pretextului sigurantei nationale pentru urmarirea activitatii jurnalistilor. In opinia PNL, aceasta situatie reprezinta o grava incalcare a libertatii de exprimare, caracteristica esentiala a democratiei. In acest sens, salutam recomandarea Clubului Roman de Presa de a adauga in Codul Deontologic al Ziaristului prevederea potrivit careia jurnalistii sa nu poata fi ofiteri sub acoperire ai unui serviciu secret", a sustinut liderul liberal. El a precizat ca legea informatiilor si contrainformatiilor reprezinta cadrul general care coordoneaza activitatea serviciilor de informatii iar proiectul redactat de Guvern si transmis ministerelor interzice folosirea ofiterilor in cadrul organizatiilor politice, religioase si sindicale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.