Cunoscutul pictor Bogdan Pietris nu mai este. Fusese internat, miercuri, 2 august, in sectia de neurologie a Spitalului Municipal, in urma unui atac cerebral, in aceeasi zi fiind transferat la terapie intensiva. Presupusa cauza a decesului - leptospi
Cunoscutul pictor Bogdan Pietris nu mai este. Fusese internat, miercuri, 2 august, in sectia de neurologie a Spitalului Municipal, in urma unui atac cerebral, in aceeasi zi fiind transferat la terapie intensiva. Presupusa cauza a decesului - leptospiroza, o maladie nemiloasa - nu a fost confirmata de familie, care afirma ca testul referitor la aceasta boala ar fi fost negativ in urma investigatiilor efectuate la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals".
Nascut in Bucuresti, la 13 decembrie 1945, artistul a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu", promotia 1973.
Stralucit elev al profesorului Alexandru Ciucurencu, Bogdan Pietris este merituosul beneficiar al bursei "'Theodor Aman", in anul 1976, precum si al bursei U.A.P. in anul 1977, prefigurand un drum artistic jalonat de performanta si maiestrie.
Reper major al spiritualitatii culturale, Bogdan Pietris intruchipeaza desavarsit fenomenul creatiei in cele mai ascuns-dezvaluite esente. Bogdan Pietris nu s-a sfiit sa picteze peisaje si nuduri, eterne repere ale frumusetii acestei lumi, natura si trupul femeii au fost privite de el cu prospetimea si candoarea varstelor inocente. Pentru ca, asa cum spunea odata intr-un interviu: "pamantul nu are margini, nici cerul prag".
Dumnezeu sa-l odihneasca!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.