Dinu Patriciu s-a prezentat, ieri dimineata, din nou, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Inainte de a intra la intalnirea cu procurorii, omul de afaceri a declarat ca a venit la Parchetul instantei supreme pentru a i se com
Dinu Patriciu s-a prezentat, ieri dimineata, din nou, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Inainte de a intra la intalnirea cu procurorii, omul de afaceri a declarat ca a venit la Parchetul instantei supreme pentru a i se comunica oficial rezultatul cu privire la obiectiunile sale in legatura cu faptul ca ancheta in dosarul Rompetrol ar fi finalizata, adaugand ca va continua sa conteste acest fapt. Intrebat de jurnalisti ce va face daca raspunsul procurorilor va fi de respingere a acestor obiectiuni - fapt confirmat, vineri, de surse din Parchet - Patriciu a raspuns ca va continua sirul contestatiilor, aratand ca, in opinia lui, ancheta nu este finalizata decat 5,95 la suta. Totodata, Patricu a spus ca nu a vazut nici o expertiza finalizata, singurele acte de acest gen existente fiind cele extrajudiciare, realizate de un concern international. Omul de afaceri a adaugat ca aceste expertize demonstreaza ca este nevinovat.
Urmarire penala in desfasurare
Dupa aproximativ o jumatate de ora, Dinu Patriciu a parasit sediul Parchetului General. El a declarat ca le-a solicitat procurorilor sa nu-l mai citeze decat in momentul in care urmarirea penala este finalizata. De asemenea, omul de afaceri a sustinut ca exista o rezolutie semnata de anchetatori potrivit careia urmarirea penala nu ar fi finalizata. "Exista o rezolutie care spune ca urmarirea penala este inca in curs, deci dupa finalizare urmeaza sa fim chemati pentru a lua cunostinta", a explicat Patriciu, conform NewsIn. Intrebat daca procurorii au fost de acord sa-l citeze dupa finalizarea anchetei, Dinu Patriciu a raspuns ca acest lucru s-a realizat "implicit".
Dinu Patriciu a mai precizat ca isi doreste ca dosarul Rompetrol sa ajunga cat mai repede in instanta, pentru a-si demonstra nevinovatia. El a aratat ca exceptiile care au dus la suspendarea prezentarii materialului de urmarire penala trebuiau facute, pentru ca anchetarea sa sa se desfasoare cu respectarea legii. "Nu este vorba de chichite avocatesti, ci de faptul ca trebuie sa se desfasoare cu respect fata de litera si spiritul legii. Am aratat ca doresc sa fiu citat cat mai curand cu putinta dupa incheirea urmaririi penale pentru a lua cunostinta de actele de la dosar. Din pacate nu este vina noastra ca mai mult de un an s-a pierdut cu abuzuri nefercite, incercand tot felul de hartuiri la adresa noastra", a spus Patriciu. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.