Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite urmeaza sa schimbe proiectul de rezolutie privind Libanul, la cererea explicita a reprezentantilor Ligii Arabe trimisi la New York. Proiectul de rezolutie franco-american va fi modificat, iar Washingt

Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite urmeaza sa schimbe proiectul de rezolutie privind Libanul, la cererea explicita a reprezentantilor Ligii Arabe trimisi la New York.

Proiectul de rezolutie franco-american va fi modificat, iar Washingtonul si Parisul par dispuse sa revizuiasca textul initial. Ministrul francez de Externe, Philippe Douste-Blazy, a cerut ieri Beirutului sa ofere garantii pentru retragerea militiilor Hezbollah din sudul tarii. Potrivit ministrului, oferta Beirutului de a desfasura 15.000 de militari in sudul Libanului reprezinta un pas inainte semnificativ, fiind propusa de un guvern care include si ministri Hezbollah.
Pe fundalul eforturilor diplomatice pentru solutionarea conflictului din Orientul Mijlociu, aviatia israeliana a bombardat ieri o tabara de refugiati palestinieni din Liban. Si Cisiordania a fost bombardata de un elicopter israelian. Atacul, lansat asupra unei tabere de refugiati din Jenin, dupa cum a declarat un oficial palestinian, s-a soldat cu moartea a doi oameni. Armata israeliana a refuzat sa confirme informatia.
PLAN. In paralel, ministrul israelian al Comertului si Industriei, Eli Yishai, a propus distrugerea completa a satelor de unde Hezbollah lanseaza rachete. Cabinetul de securitate s-a reunit ieri pentru a lua o decizie referitoare la extinderea operatiunilor terestre israeliene, sub conducerea noului comandant, generalul maior Moshe Kaplinsky.

LUNETISTII


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.