Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit in cursul saptamanii trecute doua oferte la care nu se astepta din partea fondului austriac de investitii Mass Financial Corp. Potrivit AmosNews, acesta intentioneaza sa achizitioneze compa

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit in cursul saptamanii trecute doua oferte la care nu se astepta din partea fondului austriac de investitii Mass Financial Corp. Potrivit AmosNews, acesta intentioneaza sa achizitioneze companiile brasovene Tractorul SA Brasov si Nitramonia Fagaras. In ceea ce priveste societatea Nitramonia Fagaras, austriecii au de asteptat pana la 21 august pentru incheierea negocierilor dintre AVAS si Nitrogenmuvek Ungaria, maghiarii fiind cei desemnati castigatori in urma depunerii ofertelor de la sfarsitul anului trecut. "Mai exista inca sanse ca acest contract sa fie incheiat, dar daca pica ar fi mult mai avantajoasa o preluare a contractului in novatie de catre noii investitori interesati", a declarat liderul sindicalistilor fagaraseni, Lucian Cupu.
De societatea fagaraseana mai sunt interesate o companie din Israel, care doreste cumpararea celor cinci "pui" ai combinatului, dar si o firma din Germania care ar dori sa cumpere Nitroexplosive, compania care produce explozibili. Fondul austriac este interesat si de achizitia societatii brasovene producatoare de tractoare. Liderul sindicalistilor de la Tractorul SA, Gheorghe Apostu, a confirmat interesul austriecilor, dar nu a putut oferi mai multe amanunte.

AVAS se razgandeste

Intr-o alta ordine de idei, AVAS a anuntat ca renunta la ideea disponibilizarilor voluntare la Tractorul SA, o decizie asupra restructurarilor de personal urmand sa se ia ulterior, odata cu definitivarea planului de reorganizare a uzinei. Oricum, propunerea presedintelui AVAS, Razvan Orasanu, a fost ignorata pana acum de muncitorii de la Tractorul, deoarece niciun angajat nu s-a inscris pe listele de concediere, desi acestea au fost deschise de mai mult de o saptamana. Orasanu promitea plati compensatorii de circa 200 de milioane de lei, iar pentru a fi mai convingator, le-a sugerat muncitorilor ca ori vor pleca acum de buna voie cu ordonanta in buzunar, ori mai tarziu, de nevoie, si doar cu banii de somaj. Oficialul sustinea ca viitorul patron nu va fi de acord sa preia toti angajatii sau, si mai rau, uzina isi va opri definitiv activitatea din cauza datoriilor la utilitati. Intentia AVAS era de a disponibiliza cel putin 1.000 din cei 2.190 de angajati pe care ii are uzina din Brasov la acest moment.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.