Capitalul social al Allianz-Tiriac asigurari a fost majorat pana la 35.090.601 lei, anunta un comunicat al companiei de asigurari. Valoarea consemneaza o majorare de aproximativ 1,3 milioane euro. Operatiunea s-a desfasurat prin incorporarea unei par
Capitalul social al Allianz-Tiriac asigurari a fost majorat pana la 35.090.601 lei, anunta un comunicat al companiei de asigurari. Valoarea consemneaza o majorare de aproximativ 1,3 milioane euro. Operatiunea s-a desfasurat prin incorporarea unei parti din profitul net obtinut in anul 2005. Potrivit rezultatelor financiare raportate de companie, asiguratorul a obtinut in 2005 un castig net de 36 milioane lei din care aproximativ jumatate a fost pastrat in conturile companiei. "In acest context, pe fond, operatiunea de majorare a capitalului social nu are efecte semnificative asupra conturilor societatii, situatia capitalurilor proprii ale Allianz-Tiriac Asigurari fiind, atat inainte, cat si dupa inregistrarea valorii actualizate a capitalului social - una care garanteaza pastrarea echilibrelor financiare ale companiei la niveluri optime, chiar in conditiile continuarii cresterii volumului afacerilor intr-un ritm ridicat", precizeaza comunicatul. Rezultatele preliminare ale activitatii companiei in anul 2006 evidentiaza o crestere a veniturilor din prime brute subscrise de 37 procente, pana la un nivel de 128 milioane de euro, dupa primele 5 luni din anul financiar curent.
Allianz-Tiriac este liderul pietei asigurarilor din Romania, detinand o cota de piata de aproximativ 20 de procente. Societatea isi desfasoara activitatea prin intermediul unei retele de 170 de unitati teritoriale, numarul angajatilor fiind de aproximativ 1.750.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.