Fostul campion olimpic la patinaj artistic, austriacul Wolfgang Schwarz, a fost condamnat la opt ani inchisoare pentru tentativa de rapire a fiicei unui afacerist roman bogat, relateaza BBC News. Austriacul a incercat sa organizeze rapirea fetei pri

Fostul campion olimpic la patinaj artistic, austriacul Wolfgang Schwarz, a fost condamnat la opt ani inchisoare pentru tentativa de rapire a fiicei unui afacerist roman bogat, relateaza BBC News. Austriacul a incercat sa organizeze rapirea fetei primarului din Slanic Moldova, Andrei Serban. In varsta de 18 ani, Andreea Serban era studenta la Viena. Fostul campion olimpic voia sa ceara o recompensa de trei milioane de dolari in schimbul eliberarii fiicei afaceristului roman.

Austriacul Wolfgang Schwarz, campion olimpic la patinaj artistic la Grenoble, in 1968, a fost condamnat la opt ani de inchisoare, pentru ca, in octombrie anul trecut, planuia sa o rapeasca pe fiica in varsta de 18 ani a lui Andrei Serban, un afacerist bogat din Romania. Procurorii austrieci au afirmat ca acesta a fost motivat de „lacomie si egoism“ atunci cand a planuit sa ceara o recompensa de patru milioane de dolari in schimbul fetei, care era studenta la Viena.

Apel pentru marirea pedepsei
Schwarz, in varsta de 59 de ani, care la inceput a negat acuzatiile, a m arturisit, luni, faptele comise, in fata unui tribunal din Viena. Wolfgang Schwarz a fost arestat de politia din Viena in octombrie 2005. Beneficiind de circumstante atenuante, el a fost condamnat de Curtea cu jurati de la Viena la o pedeapsa mai mica decat cea maxima prevazuta de lege, care era de 20 de ani inchisoare. Parchetul a facut apel pentru marirea pedepsei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.