Campionatul si-a reintrat repede in toate drepturile. Desi caldura continua sa fie sufocanta, mai ales pentru truditorii din iarba, iar unii antrenori si conducatori au inceput sa se planga deja ca multi dintre acesti jucatori au inceput sa simta o

Campionatul si-a reintrat repede in toate drepturile. Desi caldura continua sa fie sufocanta, mai ales pentru truditorii din iarba, iar unii antrenori si conducatori au inceput sa se planga deja ca multi dintre acesti jucatori au inceput sa simta o oboseala si din aceasta cauza echipele nu dau randamentul maxim. Povesti de adormit copiii, pentru ca daca ar fi sa-i credem, atunci, automat, am putea sa ne punem intrebarea, prin consecutie; cum de adversarele obositelor arata multa vioiciune, cum de evolueaza in acelasi tempou pe intreaga durata a partidelor? Este aceasta o problema care da serios de gandit, cu implicatii deosebite si asupra careia vom reveni. Acum dorim sa spunem ceva despre echipa nationala, ca tot se apropie primul meci al sezonului.

Impertinenta anonimatului!
Toata mass-media a inceput sa vuiasca pe zeci de... tonalitati incriminand faptul ca selectionerul nu l-a convocat pentru partida amicala cu Cipru pe George Ogararu. Mai mult chiar am citit intr-un ziar si un fel de amenintare. "Ba tu, care ai mancat o paine buna de la Steaua, cum iti permiti sa nu-l chemi la lot pe cel mai bun fundas stanga al fotbalului romanesc? Cand ai sa te convingi de eroarea facuta o sa fie prea tarziu si vei fi data afara de la echipa nationala. Nu intelegi ca nationala nu-i a ta?" Critica acestui tip de o impertinenta strigatoare la cer, e sora cu nesimtirea, ca de bunul simt nu mai vorbim. Mai mult, Ogararu fiind stelist, incepem incet-incet sa ne dam seama din cuvintele asternute pe hartie ca omul care nu are curajul sa semneze este un las suporter al echipei noastre campioane. Dar nu e singurul care nu intelege ca atunci cand e vorba de echipa nationala trebuie lasate la o parte toate subiectivismele posibile. Imi amintesc ca, acum vreo 25 de ani, Mircea Lucescu, antrenorul echipei nationale a fost intrebat de un gazetar, iar pe atunci era gazetari sportivi de talia lui Ioan Chirila, Eftimie Ionescu, Radu Urziceanu, Nicolae Soare sau Ion Ghitulescu, deci un gazetar l-a intrebat pe foarte tanarul antrenor Lucescu: "De ce ati chemat la lot 11 jucatori de la Universitatea Craiova si de la...".
Pe un ton foarte politicos, Mircea Lucescu i-a raspuns cu zambetul pe buze: "Pentru ca sunt cu totii valori de care echipa nationala are nevoie. Eu nu ma joc cu soarta echipei Romaniei"! Asa si cu Ogararu. Lui nu i-a crescut brusc valoarea numai pentru ca a fost transferat la Ajax. Piturca are dreptate cand spune ca il asteapta si pe Ogararu dar mai intai sa devina titular la Ajax Amsterdam. Si se mai si explica, desi n-are nici un motiv s-o faca (pentru ca si Sorin Cartu are perfecta dreptate cand spune ca el n-are voie sa-i recomande pe nimeni de la "Poli" pentru ca in caz de esec numai Piturca raspunde, el e primul care va fi dat afara!) ca pe postul de fundas dreapta are doi jucatori care evolueaza meci de meci la echipele lor de club, Valentin Badoi la Rapid si Contra la Getafe. Dar cei care sunt nascuti sa trancane, trancane si nu cred eu c-o fac degeaba, in mod gratuit.

S-o fi cumintit Mutu?
La fel stau lucrurile si in cazul Adrian Mutu. Abia ajuns la Fiorentina si mass-media s-a si dezlantuit. A marcat Adrian al nostru niste goluri in partide amicale cu echipe din categorii inferioare si gata s-a dat drumul la avalansa de superlative. Va mai amintiti, ca nu se poate sa fi uitat ca doar n-au trecut ani de atunci, cu ce titluri erau anuntate golurile marcate de el la Chelsea. Ce mai, Mutu-n sus, Mutu-n jos, Mutu la deal, Mutu la vale pana au aparut fetele (pasarile de noapte) si prafurile... Ei bine, tot asa si acum. Niste goluri marcate sub culorile Fiorentinei si iar a inceput avalansa. O avalansa de superlative ca un blestem pe care numai el, Mutu, o poate opri. Spunand ori "domnilor, terminati cu prostiile!", ori "lasati-ma sa joc in campionat si la nationala, sa joc bine si numai dupa aceia sa vorbim"! Dar nu, Adrian Mutu cel inzestrat cu suficient talent, nu are forta interioara care sa-l determine sa le spuna asa ceva celor din mass-media. Nici Piturca, se pare, nu prea are suficienta personalitate pentru a merge pana la capat cu sanctiunea data in America. Pe Adrian Mutu l-a convocat la primul meci al tricolorilor din sezon. Crede selectionerul ca Mutu s-a cumintit in perioada foarte scurta care a trecut de cand tricolorii au efectuat turneul peste Ocean?
Campionatul Mondial din Germania a demonstrat cu varf si-ndesat ca au castigat cei care au mers pe mana truditorilor pe gazon. Marile vedete au fost si cele mai mari deceptii!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.