in strainatate.
In medie, cate 200 de vasluieni solicita, zilnic, eliberarea unui document de calatorie. Considerati unii dintre cei mai saraci romani, vasluienii se vad nevoiti sa-si gaseasca un rost printre straini. In afara granitelor, salari
in strainatate.
In medie, cate 200 de vasluieni solicita, zilnic, eliberarea unui document de calatorie. Considerati unii dintre cei mai saraci romani, vasluienii se vad nevoiti sa-si gaseasca un rost printre straini. In afara granitelor, salariile variaza intre 400 si 1.700 de euro, in functie de munca prestata, astfel ca multi dintre cei care isi iau ramas bun de la familii ajung sa trudeasca in constructii, agricultura sau spitale. Ponderea cea mai mare este detinuta de femeile care asigura menajul casnic in familiile de pensionari din strainatate, insa cei mai multi dintre emigranti s-au aratat dispusi chiar sa-si ia doua servicii pentru a strange banii cu care, la intoarcerea in tara, sa fie capabili sa-si plateasca datoriile.
Vasluienii au luat calea pribegiei, la modul serios, de mai bine de trei ani, in acest interval, mai bine de 15.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.