Ministrul Mihail Hardau s-a razgandit in privinta recorectarii tuturor lucrarilor scrise la examenul de bacalaureat, desi a anuntat acest lucru la conferinta de presa de vinerea trecuta. Intr-un comunicat remis, ieri, redactiei, purtatorul sau de cuv
Ministrul Mihail Hardau s-a razgandit in privinta recorectarii tuturor lucrarilor scrise la examenul de bacalaureat, desi a anuntat acest lucru la conferinta de presa de vinerea trecuta. Intr-un comunicat remis, ieri, redactiei, purtatorul sau de cuvant, Mircea Muresan, precizeaza ca Ministrul Educatiei si Cercetarii a solicitat inspectoratelor scolare sa recorecteze un esantion de 10% din lucrarile scrise la toate probele de la bacalaureat, atentionand ca aceasta sarcina va fi atent monitorizata de Ministerul Educatiei si Cercetarii. In document sunt reamintite santiunile propuse de ministru pentru pedepsirea celor 94 de cadre didactice gasite vinovate de supraevaluarea cu 1,5 pana la 4,5 puncte a lucrarilor din esantionul ales pentru verificare de o echipa ministeriala. Totodata, se reaminteste ca Mihail Hardau nu a propus sanctiuni pentru cei vinovati de colectarea fondului de protocol menit sa-i "sensibilizeze" pe componentii comisiilor de examen. Intr-adevar, in ciuda faptului ca a denuntat acest comportament de fiecare data, spunand ca strangerea banilor este o practica imorala si penala, care nu are ce cauta in sistemul de invatamant, si ca persoanele depistate vor suporta rigorile ce decurg din savarsirea acestei fapte, ministrul Educatiei si Cercetarii nu a luat nici o masura de pedepsire a celor vinovati de pretinderea si colectarea banilor. "Solicitarea ministrului este legala, ea regasindu-se in prevederile articolului 52 din Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat, potrivit carora actiunea de reevaluare are termen limita data de 1 noiembrie 2006. (...) Conducerea MEdC face precizarea ca baremul de corectare nu este facultativ si trebuie respectat intocmai. Nerespectarea baremului are consecinte directe asupra viitorului traseu educational al candidatului favorizat sau defavorizat. Prin urmare, repercusiunile in astfel de cazuri trebuie suportate si de evaluator", se arata in comunicatul MEdC.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.