O noua inventie legiferata a guvernantilor pentru a imbogati atat cresele bugetare, cat si pe cele private este pe cale de a se pune in aplicare. Tichetele de cresa, cu o valoare de trei ori mai mare decat costurile reale, sunt instrumentul folosit
O noua inventie legiferata a guvernantilor pentru a imbogati atat cresele bugetare, cat si pe cele private este pe cale de a se pune in aplicare. Tichetele de cresa, cu o valoare de trei ori mai mare decat costurile reale, sunt instrumentul folosit in acest scop.

Potrivit Legii 193/2006 privind tichetele cadou si tichetele de cresa, societatile comerciale, regiile autonome, institutiile din sectorul bugetar, precum si persoanele fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca sunt obligate sa acorde salariatilor, care au in ingrijire copii cu varsta pana in trei ani, tichete de cresa. Valoarea lunara a unui astfel de tichet este de trei milioane lei, in conditiile in care costurile pentru un copil tinut la cresa nu depaseste, lunar, suma de un milion lei. Cu toate acestea, actul normativ stipuleaza faptul ca tichetul nu poate fi fractionat de cresa, pe perioade de utilizare, dependent de absenta de la cresa a copiilor in cursul unei luni calendaristice.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.