In timp ce armata israeliana isi continua ofensiva aeriana in Liban, guvernul de la Beirut, din care fac parte doi membri Hezbollah, s-a declarat pregatit sa desfasoare 15.000 de soldati in sudul tarii, imediat dupa retragerea trupelor Israelului, i

In timp ce armata israeliana isi continua ofensiva aeriana in Liban, guvernul de la Beirut, din care fac parte doi membri Hezbollah, s-a declarat pregatit sa desfasoare 15.000 de soldati in sudul tarii, imediat dupa retragerea trupelor Israelului, informeaza Reuters.

„Guvernul libanez afirma ca este pregatit sa desfasoare 15.000 de soldati in Libanul de Sud imediat dupa retragerea fortelor israeliene si va face apel la FINUL (Forta Interimara a Natiunilor Unite) pentru a facilita aceasta desfasurare“, a anuntat, luni seara, Ghazi Aridi, ministrul libanez al informatiilor. Aridi nu a precizat explicit daca Hezbollah trebuie sa se retraga din zona de frontiera, ci doar ca armata va fi „singura“ in sud. La randul sau, Elias Murr, ministrul libanez al apararii, a afirmat, luni seara, ca Hezbollahul si-a dat acordul in Consiliul de ministri pentru desfasurarea armatei libaneze la granita cu Israelul, decizie catalogata drept „un mesaj puternic transmis comunitatii internationale si Consiliului de Securitate al ONU“. Pentru a realiza aceasta desfasurare, armata libaneza si-a mobilizat rezervistii, car e vor avea misiunea sa extinda controlul statului in sudul tarii.

Olmert vede 'un pas interesant>>
La randul sau, premierul israelian Ehud Olmert a apreciat, ieri, ca propunerea libaneza de desfasurare a armatei in sudul Libanului reprezinta „un pas interesant“. Olmert a afirmat ca guvernul israelian va verifica toate aspectele planului, pentru a vedea in ce masura poate fi realizat intr-un timp rezonabil. „Nu vrem sa ramanem in Liban. Vrem doar sa atingem obiectivele operatiunii: sa impiedicam tirurile de rachete si sa indepartam miscarea Hezbollah din regiunea de frontiera“, a subliniat seful guvernului israelian. „Cu cat evacuam mai repede sudul Libanului, cu atat vom fi mai multumiti. Dar acest lucru nu va fi posibil decat cand obiectivele noastre vor fi atinse“, a mai spus premierul israelian.

Diplomatie si bombe


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.