Nicoleta Grasu si Adelina Gavrila s-au calificat, ieri, in finalele de la aruncarea discului, respectiv, triplusalt, din cadrul Campionatelor Europene aflate in plina desfasurare la Goteborg. Dubla medaliata cu bronzul mondial, Grasu, a ratat primele
Nicoleta Grasu si Adelina Gavrila s-au calificat, ieri, in finalele de la aruncarea discului, respectiv, triplusalt, din cadrul Campionatelor Europene aflate in plina desfasurare la Goteborg. Dubla medaliata cu bronzul mondial, Grasu, a ratat primele doua aruncari, din cele trei avute la dispozitie, dar s-a revansat din plin in ultima tentativa, cand, cu 63,27 m, a reusit nu numai depasirea baremului de 61 m, dar a stabilit si a treia performanta a zilei, cu 63,27 m, in timp ce Gavrila, tot din ultima incercare, a reusit 14,00 m, putin sub baremul de 14,05 m, dar suficient pentru a figura in finala, clasandu-se pe locul zece in clasamentul provizoriu. Finalele sunt programate maine (triplusalt) si joi (disc).
Detinatoarea bronzului lumii anul trecut la maraton, Constantina Dita-Tomescu a trecut luni de abia a 11-a linia de sosire la 10.000 m, fiind cronometrata in 31:49,47, stabilind, totusi, un record personal, intr-o cursa dramatica, in care primele 12 clasate si-au realizat cele mai bune rezultate din cariera. Proba a fost castigata de rusoaica Inga Abitova (30:31,42). Liliana Popescu a trecut cu bine de seriile de la 800 m (al saselea timp), in timp ce Mihaela Neacsu a ratat o prezenta in cel de-al doilea act al concursului. Veteranul saritorilor in lungime de la noi, Bogdan Tudor, nu a mai reusit sa reediteze performanta de acum doua saptamani de la Nationale, esuand in tentativa de a se numara printre cei 12 finalisti, cu doar 7,76 m, in timp ce Danut Simion s-a accidentat la incalzirea dinaintea intrecerii.
In alta ordine de idei, impresioneaza la Goteborg disponibilitatea extraordinara a publicului, prezent in numar mare si in reuniunile de dimineata, desi pretul unei zile se poate ridica la 100 de euro. De altfel, Toralf Nilsson, secretarul general al Comitetului de Organizare, a comunicat ca biletele au fost vandute in proportie de aproape suta la suta pentru intreaga saptamana de concurs. Oficialul suedez a precizat si ca sunt prezenti la Goteborg 24 de campioni europeni de la Munchen 2002, precum si 22 de campioni olimpici. In fine, se apreciaza ca intrecerile din orasul-port suedez vor fi urmarite de 65.000.000 de telespectatori.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.