Cel putin 10 irakieni au murit si alti 69 au fost raniti, ieri, in urma exploziilor a doua bombe in piata Chorja, din centrul Bagdadului, la scurt timp dupa extinderea masurilor de securitate in capitala irakiana, informeaza surse din Ministerul irak
Cel putin 10 irakieni au murit si alti 69 au fost raniti, ieri, in urma exploziilor a doua bombe in piata Chorja, din centrul Bagdadului, la scurt timp dupa extinderea masurilor de securitate in capitala irakiana, informeaza surse din Ministerul irakian de Interne, citate de Mediafax. Cele doua deflagratii, produse la interval de cateva minute, in jurul orei locale 10:30 (9:30, ora Romaniei), au distrus piata, foarte aglomerata in momentul atentatului. Dublul atentat a avut loc la numai cateva ore dupa explozia unei alte bombe, in centrul Bagdadului, la trecerea unui microbuz si a unui taxi, a provocat moartea a noua persoane. Alte cinci persoane au fost ucise in cursul unui jaf comis la o banca din nordul Bagdadului, de unde s-au furat mai putin de 5000 de dolari. Tot ieri, cadavrele a sapte militari irakieni, care faceau parte din trupele de securitate de la frontiera cu Iranul au fost descoperite la est de Bagdad. Conform surselor medicale, victimele au fost ucise prin impuscare.
Intr-un comunicat oficial, Ministerul de Externe de la Bagdad a solicitat Natiunilor Unite sa-si prelungeasca cu inca un an misiunea in Irak, pentru a sprijini aceasta tara. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.