Compania ECI Telecom a anuntat astazi semnarea unui contract in valoare de mai multe milioane de dolari cu operatorul roman de servicii de cablu si Internet, RCS&RDS, in vederea modernizarii si extinderii retelei din Europa de Est. Imbunatatirea rete
Compania ECI Telecom a anuntat astazi semnarea unui contract in valoare de mai multe milioane de dolari cu operatorul roman de servicii de cablu si Internet, RCS&RDS, in vederea modernizarii si extinderii retelei din Europa de Est. Imbunatatirea retelei RCS&RDS va permite oferirea de servicii triple play si de banda atat pentru tarile est-europene, cat si accesarea centrului din Frankfurt.
Noua retea va putea fi utilizata de circa 1,7 milioane de abonati. Contractul incheiat intre cele doua parti prevede ca Telecom se va ocupa de modernizarea retelei operatorului roman intre orasele importante ale tarii. Totodata, va fi creata o noua retea regionala in Moldova si va fi realizata o legatura cu Ungaria. Structura retelei RCS&RDS este imbunatatita pentru a suporta noua tehnologie 10G DWDM prin aplicarea unei interfate 10G LAN.
Acest lucru va duce la o diminuare a costurilor. In ultimii ani, operatorul de cablu a dezvoltat platforme in colaborarea cu ECI Telecom de peste 10 milioane de dolari. "Pentru a tine pasul cu nevoile de extindere ale abonatilor nostri, aveam nevoie de un partener care sa fie eficient si sa ne ofere solutia optima", a declarat Alexandru Oprea, director general al RCS&RDS. "Cu ajutorul companiei ECI, reteaua noastra va avea o capacitate ridicata, oferindu-ne solutii viabile si eficiente din punct de vedere al costurilor, ceea ce va duce la o majorare a veniturilor si ne va ajuta sa fim inaintea concurentei", a precizat Oprea, citat de yahoo.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.