Intr-o conferinta de presa desfasurata la „Casa Fotbalului“, Viorel Duru si Florin Prunea, „artizanii“ retrogradarii Sportului Studentesc, au tinut sa aduca precizari suplimentare si argumente regulamentare privind miscarea c

Intr-o conferinta de presa desfasurata la „Casa Fotbalului“, Viorel Duru si Florin Prunea, „artizanii“ retrogradarii Sportului Studentesc, au tinut sa aduca precizari suplimentare si argumente regulamentare privind miscarea care a avut ca final acceptarea retrogradatei Pandurii Tg. Jiu in Liga 1. Totodata, cei doi au amenintat gruparea Jiul Petrosani cu retragerea licentei, in cazul in care pana la 1 septembrie nu face dovada platii datoriilor catre stat. In rest, Duru n-a mai fost atat de dur, iar Prunea si-a facut simtita prezenta sporadic, amandoi specificand faptul ca mai normal era o prima divizie cu 17 echipe!

Daca Prunea s-a limitat a-i da cuvantul lui Viorel Duru, presedintele Comisiei de Licentiere“, acesta a tinut sa recupereze absenta datorata concediului de odihna si a tinut un discurs care s-a dorit o „aparare beton“ a Federatiei Romane de Fotbal. „ Imi pare rau ca a curs sange studentesc, dar noi respectam legile tarii, manualul de licentiere emis de UEFA si regulamentele federatiei. Vina ii apartine in totalitate domnului Siman, care nu a inteles ca i s-a acordat licenta, dar conditiona t sa plateasca macar o parte din datorii“. Viorel Duru a mai tinut sa precizeze ca in cazul in care Vasile Siman ar fi trecut clubul Sportul Studentesc pe o alta societate totul ar fi fost perfect! „Legea nu interzice asa ceva. E vina statului ca se permit asemenea chestii. Nu este moral, dar este legal, iar daca Siman ar fi procedat asa, sigur primea licenta“, a spus Viorel Duru.

'E datoria statului sa recupereze banii>>
Seful Comisiei de Licentiere a insistat pe aceasta tema a trecerii cluburilor pe alte societati. „E datoria statului sa recupereze banii! E datoria institutiilor financiare sa forteze acele societati cu datorii sa plateasca. Pana una-alta, asta este legea, iar FRF o respecta. Nu este problema FRF daca este sau nu moral. E problema statului. FRF nu este recuperator de creante! Sportul, insa, n-a vrut sa faca nimic. Asta este vina lui Siman!“, a spus vadit contrariat Viorel Duru. Totodata, in cadrul conferintei, Viorel Duru a tinut sa faca precizari si vizavi de datoriile fostei AFC Steaua sau a Rapidului si a lui Dinamo. „Presa face o confuzie. La noi la FRF nu este afiliata AFC Steaua Bucuresti care are datorii catre stat de cateva milioane de euro. La noi este afiliata FC Steaua SA, societate care, conform bilantului pe 2005, nu are datorii la stat, la jucatori sau la antrenori. Asta a fost o conditie: bilantul pe 2005! Vreau sa spun ca multe dintre cluburile actuale afiliate la FRF au primit licenta la limita, ceea ce la anul nu se va mai intampla“, a spus Duru. In plus, Duru a tinut sa precizeze ca Siman mai avea o solutie: sa dea statul in judecata!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.