Membrii Comisiei de Disciplina de la Penitenciarul Rahova au dezbatut, ieri, procedura de eliberare a adeverintei care l-a scapat de puscarie pe Omar Hayssam, in absenta celui care a elaborat-o. Medicul Constantin Tanasescu nu s-a prezentat la audier
Membrii Comisiei de Disciplina de la Penitenciarul Rahova au dezbatut, ieri, procedura de eliberare a adeverintei care l-a scapat de puscarie pe Omar Hayssam, in absenta celui care a elaborat-o. Medicul Constantin Tanasescu nu s-a prezentat la audieri, aflandu-se, se pare, intr-un concediu medical prelungit. Acesta este si motivul pentru care, cel in cauza a fost citat din nou, pentru 14 august a.c. De altfel, Constantin Tanasescu a lipsit de mai multe ori de la aceasta audiere, din motive medicale. Sedinta Comisiei de Disciplina de la Penitenciarul Rahova a inceput in absenta lui Tanasescu, procedura permitand acest lucru, in conditiile in care apar si alte elemente noi care trebuie discutate. Doctorul Tanasescu este cercetat pentru ca nu a respectat procedurile in vigoare privind eliberarea de acte medicale catre detinuti. Totodata, in cazul sau, Administratia Nationala a Penitenciarelor a inaintat Parchetului Curtii de Apel Bucuresti o plangere in care medicul este acuzat de fals intelectual, sustine Mediafax. Dupa declansarea scandalului provocat de disparitia lui Hayssam, Alexandru Serban, declara, intr-o conferinta de presa, ca diagonosticul trecut pe adeverinta medicala din 25 aprilie - document care, in parte, a stat la baza deciziei instantei de a-l elibera pe Hayssam - a fost pus contrar faptului ca biletele de iesire de la Institutul Oncologic, emise in 3 si 17 aprilie, nu spuneau nimic despre existenta metastazei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.