Desi a iscat un adevarat scandal atat in interiorul, cat si in exteriorul PNL, afirmand ca, dupa opinia sa, o alianta PNL-PSD ar fi cea mai solida alianta de guvernare, omul de afaceri liberal Dinu Patriciu nu pare foarte preocupat de acest aspect. M
Desi a iscat un adevarat scandal atat in interiorul, cat si in exteriorul PNL, afirmand ca, dupa opinia sa, o alianta PNL-PSD ar fi cea mai solida alianta de guvernare, omul de afaceri liberal Dinu Patriciu nu pare foarte preocupat de acest aspect. Mai mult, Patriciu a declarat din nou luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca liberalii ar trebui sa colaboreze cu social-democratii. El a subliniat insa ca liberalii se pot delimita "in orice moment" de o astfel de idee si ca este gata, daca PNL considera ca ii face un "deserviciu", sa isi dea oricand demisia din partid. "Eu am convingerea, insa, ca le fac un mare serviciu, pentru ca, altfel, se va alia Partidul Democrat cu PSD, mai devreme sau mai tarziu", a spus fostul lider al liberalilor din Prahova. Potrivit lui Dinu Patriciu, Romania are nevoie de o majoritate parlamentara "solida", care sa genereze "consens"si nu "conflict", iar PNL si PSD sunt "entitati mult mai complexe decat alb - negru". In acest sens, liberalul a dat ca exemplu cazul Germaniei, cand, dupa conflictele premergatoare alegerilor, cele doua mari partide au facut un guvern de uniune nationala, si cel al Ucrainei, cand presedintele l-a numit premier pe Viktor Ianukovici, fostul sau adversar din campania prezidentiala. Totodata, Dinu Patriciu a afirmat ca este si va ramane liberal "prin convingeri", precizat in schimb ca nu are de gand sa se implice activ in politica. In acest sens, el a respins sugestia moderatorului ca, in 2009, ar putea candida la alegerile prezidentiale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.