formatiuni de la guvernare s-au intalnit ieri pentru a bate in cuie decizia luata, luni seara, de liderii PNL-PD, la propunerea premierului Calin Popescu Tariceanu, potrivit careia posturile de secretar de stat din ministere vor fi reduse cu aproxima
formatiuni de la guvernare s-au intalnit ieri pentru a bate in cuie decizia luata, luni seara, de liderii PNL-PD, la propunerea premierului Calin Popescu Tariceanu, potrivit careia posturile de secretar de stat din ministere vor fi reduse cu aproximativ 36 la suta.
Guvernantii au hotarat sa pastreze numai 52 de astfel de functii din totalul de 82, PNL urmand sa ramana, conform algoritmului politic, cu 19 fotolii, PD cu 14, UDMR cu sapte, iar PC cu sase.
Ministrul liberal al culturii, Adrian Iorgulescu, a declarat, ieri, dupa sedinta Coalitiei, ca, odata cu cele 30 de posturi de secretar de stat, vor fi desfiintate si toate functiile de subsecretar de stat. Potrivit lui Iorgulescu, restructurarea va continua, in perioada urmatoare, cu agentiile aflate in subordinea Executivului, al caror numar va fi redus la jumatate, de la 1 septembrie. "Aceste masuri vizeaza o mai mare eficienta la nivelul structurilor guvernamentale, diminuarea costurilor si reducerea birocratiei", a explicat reprezentantul PNL. El a mai aratat ca in restructurarea acestor posturi se va respecta algoritmul obtinut in urma alegerilor generale de fiecare dintre partidele aflate la guvernare. Decizia politica a fost transmisa ieri ministrilor, care urmau sa-i nominalizeze pe cei pusi pe liber. Potrivit unor surse din Alianta, ministerele Industriei si Externelor vor trebui sa renunte la cate trei secretari de stat, din cei sase cati au in prezent.

Sase apolitici raman in functie


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.